- Skulle angripe under fyrverkerishow 4. juli

Men bombebrødrene i Boston ble tidligere ferdig enn planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombene som gikk av i målområdet til Boston-maratonen forrige måned ble laget i hjemmet Tamerlan Tsarnajev der han delte hus med sin kone og deres barn.

Det har nyhetskanalen CNN opplyst fra en kilde nær etterforskningen. Tamerlan Tsjarnajev ble drept da han forøskte å flykte fra politiet.

Den overlevende lillebroren Dzjokhar Tsarnajev har fortalt til politiet at den egentlige planen var å detonere bombene på den amerikanske nasjonaldagen 4. juli, melder kanalen.

Fyrverkeri Det skulle angivelig være et selvmordsangrep, har kanalen fått opplyst.

Men da bombene ble ferdige før tida, bestemte de seg å framskynde eksplosjonene. Avgjørelsen om å ramme maratonløpere og publikum ble gjort bare et par dager før det skjedde den 15. april, melder kanalen.

Boston Globe (betalingstjeneste) skriver at målet den 4. juli angivelig skulle være under feiringen på Charles River Esplanade i Boston. Høydepunktet under feiringen er det spektakulære fyrverkerishowet som tiltrekker seg så mange som 500 000 mennesker hvert år. Showet blir også direktesendt på tv.

PC Liket av Tamerlan Tsarnajev er nå frigitt av politiet, men familien i Russland tar det ikke med hjem før en uavhengig obduksjon av mannen er foretatt, sier familiens talskvinne Kheda Saratova.

BOSTON: Her på Charles River Esplanade i Bostosn samles rundt en halv million mennesker 4. juli for å få med seg fyrvkeriet på nasjonaldagen. Brødrene Tsarnajev skal angivelig ha planlagt å slå til akkurat her. Foto: EPA / MICHAEL REYNOLDS / NTB scanpix
BOSTON: Her på Charles River Esplanade i Bostosn samles rundt en halv million mennesker 4. juli for å få med seg fyrvkeriet på nasjonaldagen. Brødrene Tsarnajev skal angivelig ha planlagt å slå til akkurat her. Foto: EPA / MICHAEL REYNOLDS / NTB scanpix Vis mer

Dødsårsaken til Tamerlan er ikke kjent, men han ble trolig skutt og drept av politiet da der forsøkte å flykte.

FBI har i løpet av den siste tida sikret seg lillebror Dzjokhar Tsarnajev sin PC. FBI håper innholdet skal tegne et enda tydeligere bilde av hendelsen.

Tre personer ble drept og over to hundre såret av bombebrødrenes ugjerninger i Boston.