Skulle avhøre drapssiktet (37) etter voldtektsforsøk

Politiet i Trondheim prøvde tidligere i år å få tak i mannen som nå er siktet for drap på overlege Joaquin Leal Bermudez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Adresseavisen skriver i dag at 37-åringen er en del av en omfattende etterforskning etter flere voldtektsforsøk i Trondheim. Det bekrefter politiinspektør Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt overfor Dagbladet.no.


- Den aktuelle mannen er én av et tredvetalls personer vi ønsker å ta avhør av etter voldtektsforsøkene i Trondheim før jul. Han dukket opp i etterforskningen før drapssaken ble kjent, sier Lunde.

Opplysningen er trolig svært interessant for oslopolitiet, som nå jobber på spreng med å kartlegge den siktedes bakgrunn og bevegelser. Mannen er ikke registrert hos politiet for alvorlig lovbrudd, har ikke fast arbeid, er ugift og har ingen barn.

- Politiet i Trondheim hadde forsøkt å kontakte ham for å få til et avhør, men nådde ikke fram, opplyser politiinspektøren.

Ett av voldtektsforsøkene politiet vil snakke med 37-åringen om, skjedde søndag 26. november i fjor. Da ble en 20 år gammel kvinnelig jogger angrepet av en mann som skal ha fulgt etter henne fra en parkeringsplass i Trondheim og innover ei lysløype. Etter noen minutters løping ble kvinnen angrepet av mannen, skriver Adressa.no.

Etterforskerne i Sør-Trøndelag politidistrikt ransaket i går boligen til den drapssiktede 37-åringen.

- Vi har gjort beslag og tatt flere vitneavhør, og prioriterer nå å samarbeide tett med kollegene i Oslo i denne saken, sier Lunde til Dagbladet.no.

Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at 37-åringen sier at han er i for dårlig form til å avhøres. Han vil bli framstilt for fengsling i Oslo tingrett i morgen.

Politiet holder pressekonferanse om drapssaken i ettermiddag. Dagbladet.no kommer med mer.

<B>DREPT:</B> Joaquin Leal Bermudez (49).