Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle avhøre Princ Dobroshi

TYRIHEIM (Dagbladet.no): Tre omkom i minibussen som kolliderte med en trailer i 13.30-tida. Følget med dommere, advokater og tiltalte var på vei til Ringerike kretsfengsel for å avhøre heroindømte Princ Dobroshi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av passasjerene i minibussen omkom i ulykken. Politiet har ennå ikke underrettet de pårørende. De sju om bord var sorenskriveren, to lekdommere, en sjåfør, tiltalte og hans advokat samt en journalist.

En 28-årig kvinne ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus med alvorlige ansikt-, buk,- og bruddskader. De tre siste minibuss-passasjerene ble sendt til Ringerike sykehus uten alvorlige skader. Den svenske trailersjåføren kom også fra ulykka uten synlige skader, og har blitt avhørt av politiet.

Princ skulle vitne

Den narkotikadømte Princ Dobroshi skulle vitne i en rettssak mot en 62 år gammel tidligere verksbetjent fra Ullersmo landsfengsel. Mannen er tiltalt for å ha hjulpet kosovoalbaneren med å rømme fra fengselet i 1996. Dobroshi skulle vitne i saken, men politiet anser Dobroshi som så rømningsfarlig at de flyttet deler av rettsforhandlingene til fengselet.

Underdirektør ved Ringerike kretsfengsel, Marit Roshaug, bekrefter overfor NTB at de tillyste rettsforhandlingene ble avlyst på grunn av ulykken.

Kollisjonen skjedde da følget med dommere, advokater og tiltalte var på vei fra Eidsvoll herredsrett til Ringerike kretsfengsel. Det regnet da ulykken inntraff, og veibanen er glatt på ulykkestedet.

- Vi kjenner ikke til at ulykken skyldes stor fart. Trolig har trailerhengeren fått sleng og kommet over i motsatt kjørefelt, sier Torbjørn Bratvold, lensmann i Hole.

Måtte skjæres ut

Ulykken skjedde på E16 ved avkjøringa til Tyriheim, en kilometer sør før Sundvollen. Politiet avhører flere personer som var vitne til det voldsomme sammenstøtet.

- Kun en av de i minibussen klarte å komme seg ut på egen hånd. De andre satt innesperret i vraket. Vi måtte skjære et hull i siden av bussen for å få de andre ut, sier brannfagsjef Terje Reginiussen på ulykkesstedet.

Brannvesenet opplyser at det satt fire personer fastklemt i minibussen.

Fryktet drivstoff-brann

Hele veien er sperret på grunn av ulykken, og det er allerede oppstått lange køer mot ulykkesstedet. Brannvesenet har skumlagt hele ulykkesplassen slik at det ikke skulle ta fyr i drivstoffet som er sølt utover veibanen.

Identiteten til de omkomne blir ikke offentliggjort før tidligst i morgen formiddag. Politiet har ikke klart å underrette alle de pårørende.

- Alle de tre som omkom er menn som er omkring 60 år, sier politiinspektør Gunn Iren Midtbø ved Ringerike politidistrikt til NTB.

TOTALVRAK: Kun en person klarte å ta seg ut av den sammentrykte minibussen.