- Skulle bare besøke en han kjente som bor på mottaket

Tsjetsjeneren skjønner ikke hvorfor han er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sammen med sin 27 år gamle kamerat, ble en 24-åring fra Tsjetsjenia i dag varetektsfengslet i forbindelse med asyl-angrepet i Våler sist torsdag.

De to mennene deler for tida bosted i Enebakk, og lørdag tok de turen opp til Nordbybråten transittmottak sammen med en tredjeperson. Etter kort tid ble de pågrepet av politiet.

- Min klient skulle besøke en bekjent som bor på mottaket. Han bodde der selv for et halvt år siden, sier 24-åringens advokat, Bjørn Haugen, til Dagbladet.no.

- Har alibi

Tsjetsjeneren avviser ethvert kjennskap til angrepet, til tross for at beboere på asylmottaket mente de kjente ham igjen fra torsdagens voldsepisode.

- Han har oppgitt til politiet hvor han befant seg da angrepet skjedde. Disse opplysningene er kontrollerbare. At han ble varetektsfengslet i én uke, viser at politiet har en veldig tynn sak, sier Haugen.

Haugen avviser også at lørdagens besøk kan sees i sammenheng med det brutale angrepet der 23 personer ble skadd, deriblant en 11 år gammel gutt.

- Du må være rimelig gal i hodet hvis du tror du kan komme dit for å lage bråk når det er lynsjestemning på mottaket.

- Skulle bare besøke en han kjente som bor på mottaket

Vil anke

Våler-lensmann Per Tore Fremstad er imidlertid av en annen oppfatning. På gårsdagens informasjonsmøte for innbyggerne i bygda uttalte han at han aldri i sitt liv hadde trodd at personene skulle komme tilbake til Nordbybråten.

- Vi trodde ikke at noen var idiotiske nok i vårt land til å angripe et asylmottak. Og det er jo helt utrolig at de dro tilbake til mottaket på lørdagskvelden. Det sier kanskje noe om at de har en litt annen kulturforståelse, sa Fremstad.

Advokat Haugen har ikke snakket med sin klient i etterkant av kjennelsen, men på forhånd hadde 24-åringen varslet at han kom til å anke en eventuell fengsling.

- Men en anke rekker jo ikke å bli behandlet før uka er omme, sier advokaten, som hittil har representert tre av de åtte som til nå er siktet i saken.

ADVOKAT: Bjørn Haugen.