Skulle bare jage veps utenfor garasjen

Litt for sterke virkemidler i Sogndal. Garasjen og bilen er borte også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Her ser du resultatet av et forsøk på å bli kvitt et plagsomt vepsebol i Sogn og Fjordane. Vepsen er borte, og det er også en vedstabel, en garasje, en bil et par postkasser og alt brennbart i garasjen.

Metoden virket altså, men fyr på en klut dynket i tennvæske ble et altfor heftig virkemiddel.

Brannvesenet rykket ut til Fardal, en mils vei fra Sogndal, ved 09.30-tiden i formiddag, men da brannslokkerne var det plass, var det lite igjen å redde, melder Sogn Avis.

Garasje- og bileieren, en eldre mann, hadde sett seg lei på vepsebolet, og i morges bestemte han seg for å røyke vepsen ut. Den tørre veden tok fyr av den brennende kluten.

Vil være anonym
- Det gikk svært fort. Jeg forsøkte å slokke med vann fra bekken, men det var til ingen nytte, sier mannen til Sogn Avis. Han vil være anonym etter det han selv synes har vært en uheldig dag - selv om han ble kvitt vepsen.

Mannen var ikke hjemme da Dagbladet.no tok kontakt i kveld.

Spent på forsikringen

Han forteller til NRK Sogn og Fjordane at han er spent på om forsikringsselskapet vil dekke bilen og garasjen. Han har i alle fall bestemt seg for å komme med alle detaljer til forsikringsselskapsfolkene om hvordan brannen oppsto.

 VEPSEN ER BORTE:  Det er også bilen og garasjen i Fardal i Sogn og Fjordane. Foto: KETH ØREN, SOGN AVIS.
VEPSEN ER BORTE: Det er også bilen og garasjen i Fardal i Sogn og Fjordane. Foto: KETH ØREN, SOGN AVIS. Vis mer

Ingen personskader oppsto i forbindelse med tirsdagens vepsejakt. Og sånn kom mannen i Fardal heldigere fra den skrekkblandede opplevelsen enn to andre stygge episoder i Sogn og Fjordane i sommer der kombinasjonen av brennbar væske, insekter og fisk skapte livsfarlige situasjoner.

Rødsprit mot mygg

I forrige uke skulle en mann på Hoddeviksanden i Florø holde myggen på avstand. Han tente på rødsprit i en kopp, det tok fyr i klær og hår og myggjegeren måtte sendes med luftambulanse til Førde sentralsjukehus.

Dagen før skulle to turister røyke fisk i Sogndal med en røykeovn drevet av rødsprit.

Røykeapparatet eksploderte under fylling, og en mann i 60-års alderen ble sendt i helikopter til Haukeland i Bergen med alvorlige brannskader.

En 17 år gammel gutt fra Tyskland måtte også på sykehus med brannskader fra rødspritrøykeren.

- Det gikk så  fort at jeg ikke skjønte hva som hadde skjedd, fortalte han til NRK Sogn og Fjordane.

Skulle bare jage veps utenfor garasjen