Skrekkopplevelse:

Skulle bare på do

- Den freste mot meg.

UBUDEN GJEST: Plutselig oppdaget John Riddle fra Hollywood i Florida denne karen i toalettet. Foto: MEGA / NTB
UBUDEN GJEST: Plutselig oppdaget John Riddle fra Hollywood i Florida denne karen i toalettet. Foto: MEGA / NTB Vis mer
Publisert

John Riddle (58) fikk sitt livs sjokk da han fant en iguan i doskåla hjemme i Hollywood, ikke langt fra Miami på USAs østkyst.

- Jeg gikk inn på badet og fant «Godzilla» i toalettet. Den virket ikke særlig fornøyd, og begynte plaske og frese mot meg, sier 58-åringen til nyhetsbyrået MEGA.

Iguanen er et krypdyr som er i familie med øglene. De finnes i mange forskjellige arter, og hører for det meste hjemme i varmere deler av Amerika, ifølge Store norske leksikon (SNL).

Denne damen ble angrepet av en Iguana da hun gjorde Ypga på stranden. Video: Twitter / @bahamahoopyogi. Reporter: Jonas Andersen. Vis mer

Skal lukke døra framover

Det store krypdyret finnes også på en del øyer i Karibia, men er fortsatt ganske uvanlig i Florida, selv om arten stadig blir mer utbredt også der.

Den første iguanen skal ha ankommet solskinnsstaten på 1960-tallet.

John Riddle fikk fanget dyret med en hov han til vanlig bruker i bassenget, og sier at han kommer til å ta forholdsregler framover.

FANGET: Riddle brukte en hov for å fange dyret. Foto: MEGA / NTB
FANGET: Riddle brukte en hov for å fange dyret. Foto: MEGA / NTB Vis mer

- Jeg kommer nok ikke til å la døra stå åpen for hundene lenger, sier han til MEGA.

Iguanen er et forholdsvis stort krypdyr med lang kropp og hale. De er også kjennetegnet av at tennene er festet til kjevens innside. De lever for det meste i busker og trær, og er ofte grønne, ifølge SNL.

Gikk ut med advarsel

For et års tid siden gikk myndighetene i Florida ut og advarte mot at iguaner kunne falle fra trærne i delstaten.

Årsaken var uvanlig lave temperaturer.

- Iguaner er kaldblodige. De bremser ned eller blir ubevegelige når temperaturen faller til 4-9 grader celsius. Da kan de falle fra trærne, men de er ikke døde, uttalte myndighetene den gang.

Zoolog og reptilekspert Stacey Cohen sa at kulde er svært farlig for iguanene, ettersom de opprinnelig hører hjemme i Sentral- og Sør-Amerika, hvor det alltid er varmt.

Myndighetene frarådet også innbyggerne mot å ta dyra med seg hjem.

- Iguaner er ville dyr. Når kroppstemperaturen går opp igjen, kan de handle defensivt. De har skarpe tenner, klør og en lang hale som de kan bruke for å beskytte seg, noe som kan være farlig, skrev The U.S. National Weather Service på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer