Skulle bare pågripe sektens selverklærte Jesus. 51 dager etter var 86 mennesker døde

For 25 år siden endte en av tidenes mest dramatiske beleiringer. Davidianer-sekten og deres «Jesus», David Koresh, ble martyrer for militser og konspirasjonsteoretikere.

RUINER: En mislykket politiaksjon, en 51 dagers beleiring og raidet på davidianernes eiendom utenfor Waco i Texas endte i tragedie. Til sammen døde 86 mennesker i begivenhetene for 25 år siden. Foto: Ron Heflin / AP / NTB Scanpix
RUINER: En mislykket politiaksjon, en 51 dagers beleiring og raidet på davidianernes eiendom utenfor Waco i Texas endte i tragedie. Til sammen døde 86 mennesker i begivenhetene for 25 år siden. Foto: Ron Heflin / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 19. april 1993 var i utgangspunktet ikke noe annerledes enn de foregående 51 dagene utenfor en bygning ved Karmelfjellet utenfor byen Waco i Texas.

Siden 28. februar det året hadde agenter fra FBI, alkohol- tobakk og våpenbyrået ATF, lokale politistyrker og militære holdt stand utenfor gården.

Bakgrunnen var sex, voldtekter, barnebruder, våpen og en ytterliggående kristen sekt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer