- Skulle bare slå snøballer

Far (32) nekter balltre-trusler mot gravid lærer. -Sånt betyr ikke noe på Hawaii.

 IKKE BOKSTAVELIG MENT: : Den 32 år gamle faren innrømmer at han har sagt at han skulle knuse kneskålene til sønnens lærer på Lambertseter skole (bildet). Men sånne utsagn betyr ikke noe bokstavelig på Hawaii, der han kommer fra, forklarte 32-åringen i retten i formiddag. Foto: ESPEN RØST.
IKKE BOKSTAVELIG MENT: : Den 32 år gamle faren innrømmer at han har sagt at han skulle knuse kneskålene til sønnens lærer på Lambertseter skole (bildet). Men sånne utsagn betyr ikke noe bokstavelig på Hawaii, der han kommer fra, forklarte 32-åringen i retten i formiddag. Foto: ESPEN RØST.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Den 32 år gamle faren som er tiltalt for trusler om grov vold mot en høygravid barneskolelærer i Oslo, nektet straffeskyld da han møtte i Oslo tingrett i formiddag.

- Jeg hadde med balltre på skolen fordi jeg skulle møte sønnen min og slå snøballer når han var ferdig på skolen, forklarte 32-åringen i retten.

Det var like før skoledagens slutt mandag 19. januar i år at han dukket opp på Lambertseter skole med et balltre. Ifølge tiltalen ville han snakke med den kvinnelige læreren som skulle ha irettesatt sønnen hans.

Da han møtte læreren ansikt til ansikt, skal han ha konfrontert henne med at han skulle knuse kneskålene hennes.
Politiet ble tilkalt til skolen.

Og som forklaring på hvorfor han hadde sagt at han skulle knuse kneskålene til læreren, forklarte tiltalte at det er "slang" som amerikanere bruker.

Betyr ikke noe på Hawaii
Tiltalte er fra Hawaii, og forklarer seg på sitt morsmål engelsk i retten.

Uttrykk som "jeg skal knuse kneskålene dine", "jeg skal banke deg" og "jeg skyter deg i hodet", betyr ingenting bokstavelig, forklarte mannen i retten.

Og 32-åringen påpekte med sitt eget språkbilde at "han ikke er noen tenåringsgangster".

Advokatfullmektig Siri Ross hos advokat Berit Reiss-Andersen er mannens forsvarer.

- Gutten hadde fått helt vanlig tilsnakk. Jeg hadde bare gjort jobben min, sa den sjokekrte læreren til Dagbladet før saken kom opp.

 TIL SNØBALLER:  :_ - Jeg skulle slå snøballer med sønnen sin, forklarte 32-åringen fra Hawaii om hvorfor han oppsøkte en lærer på Lambertseter skole med balltre 19. januar i år. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
TIL SNØBALLER: :_ - Jeg skulle slå snøballer med sønnen sin, forklarte 32-åringen fra Hawaii om hvorfor han oppsøkte en lærer på Lambertseter skole med balltre 19. januar i år. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer