Skulle bare ta opp båten

Slik gikk det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første feriedagen ble alt annet enn god for ekteparet Anita og Harald Vatne fra Kristiansand.

I ettermiddag satte de kursen mot Kuholmen Marina i hjembyen, for å hente opp båten fra vannet og få den på hengeren - som var lånt av Haralds bror.

Bilen var lastet full med ferieutstyr - bærbare pc-er, mobiltelefoner, klær, og alt man ellers har med på ferie. Altså ganske mye, når man har bil å ha det i.

- PCen var nettopp kommet tilbake fra reparasjon i to måneder, sukker Harald Vatne.

Hoppet av

Det hele startet med et lite uhell.

- Låsen på hengeren må tydeligvis ha vært veldig dårlig, for plutselig gikk den opp. Da var båten kommet opp av vannet og over på hengeren, forklarer Harald.

Kona Anita forsøkte fortvilet å få avhopper-hengeren på plass på festet, for å unngå at båt og henger forsvant på havet. Dermed ble hun dratt med ut i vannet.

VÅT FORNØYELSE: Harald Vatne kunne lite gjøre da bilen hans var på full fart ut i vannet - uten brekket på. PS: Båt og henger ligger under vann... Foto: Svein Erik Helvik
VÅT FORNØYELSE: Harald Vatne kunne lite gjøre da bilen hans var på full fart ut i vannet - uten brekket på. PS: Båt og henger ligger under vann... Foto: Svein Erik Helvik Vis mer

- Jeg hoppet ut av bilen for å hjelpe henne, det så ganske dramatisk ut. Hun sto klemt mellom hengeren og bilen. Dessverre glemte jeg å dra opp håndbrekket, sier Harald.

Sank til bunns

Det gikk som det måtte gå. Bilen begynte å rulle.

- Heldigvis rakk Anita å komme seg unna. Ellers kunne hun blitt kraftig skadd, sier Harald.

Det hele skjedde så fort at ekteparet verken rakk å skrike eller tenke før henger, båt og bil alle var på vei ut i vannet.

- Båten og hengeren sank helt under vann, til slutt var det bare biltaket som stakk opp. Da ringte vi Falk, forteller Harald - som selv måtte ut å svømme for å feste tauet til bilen.

- Jeg var våt likevel, sier han tørt.

Etter en kjapp redningsaksjon ble både 15-fotingen, hengeren og bilen reddet opp av vannet.

Da Dagbladet.no snakket med Harald rundt klokka halv elleve i kveld prøvde de å redde harddisken på PC-en. Mobilens SIM-kort hadde akkurat tørket opp etter det ufrivillige badet.

Hvor store skader det er vil ekteparet Vatne helst ikke tenke på for øyeblikket.

- Sånn er det. Det gikk greit, ingen døde. Heldigvis pleier jeg å se lyst på ting, sier den uheldige båt- og bileier til Dagbladet.no.

<B>REDDET: Anita gjorde et tappert forsøk på å feste hengeren, men ble selv dratt med ut i vannet. Heldigvis gikk det bra.