- Skulle bare tatt livet mitt

FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland ble fortvilet da moren ikke ville bli med og møte faren til sønnen. - Hun hadde lovet det, men ville ikke. Jeg ble sint og sa jeg ville ta livet mitt, forteller Kristin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronica Orderuds advokat, Frode Sulland, stiller i dag spørsmål til Kristin Kirkemo Haukeland. Kirkemo Haukelands forhold til moren ble her et tema.

- Forholdet vårt er opp og ned. Hun er blid som en sol når hun trenger hjelp. Ellers er det bare dritt. Men jeg har ikke noe vondt å si om min mor, forteller hun.

- Moren støtter Veronica

Sulland ville vite om moren til Kirkemo Haukeland har sett henne med våpen. Den tiltalte viste her til en episode hvor hun hadde en signalpistol i hendene. Dette var i forbindelse med at moren fortalte at hun ikke ville møte faren til David.

- Jeg ble sint og gjorde en handling jeg ikke skulle ha gjort. Da kunne jeg ta livet mitt, sier Kirkemo Haukeland. Pistolen tilhørte hennes far.

- Jeg truet ikke noen med pistolen. Jeg holdt den, men brukte den ikke. Jeg sa at jeg egentlig bare burde tatt livet mitt, forklarer Kirkemo Haukeland.

I retten kom det fram at moren har tatt stilling i familietvisten.

- Jeg har vært innom henne en gang i blant, men hun sier at hun har tatt stilling. Hun støtter Per og Veronica, forteller Kirkemo Haukeland. Hun har besøkt moren tre ganger sammen med sønnen etter at hun ble sluppet ut fra varetektsfengslingen.

- Lite sosial

Kirkemo Haukeland forteller også om sine inntrykk av svogeren Per Orderud.

- Han er veldig stille. Prater sjelden og er lite sosial. Jeg kjenner ikke Per og kan ikke si noe mer. Han arbeider godt på gården. Er tilbakeholden, kommer det fra Kirkemo Haukeland.

Famileforholdene er ikke som før trippeldrapet, får vi vite i retten. Medlemmene har ikke kontakt lenger.

- Ingenting er som før. Det er mye løgn i familien.

- Fra hvem, lurer Frode Sulland.

- Det sier jeg ikke. Ingen prater med hverandre. Det er kun når noen trenger penger. Da spør de meg, min far..., sier Kirkemo Haukeland.

- Ulik personlighet

Frode Sulland ville vite om Kirkemo Haukeland har pratet om sin egen personlighet med en kamerat som seinere skal være vitne i saken.

- Vi kan godt ha snakket om rusmisbruket, om sønnen min. Men forskjellig personlighet har jeg ikke, så det kan jeg ikke ha snakket om, sier hun.

- Men hva hvis det kommer noen vitner og sier dette seinere?

- Jeg vil ikke spekulere i om noen sier det.

Sulland lurer så på om Kirkemo Haukeland har kalt seg Kirkemo.

- Jeg heter jo det.

- Hva med navnet Birkeby.

- En avdød kompis kalte meg dette fordi jeg svima litt. Men jeg har ikke forskjellige personligheter, svarer hun.

  • Kristin Kirkemo Haukeland blir fremdeles avhørt av Frode Sulland. Men det er ingen tvil om at det de fleste venter på i dag, er vitneforklaringene til den fjerde tiltalte i trippeldrapssaken, Lars Grønnerød. Den starter mest sannsynlig etter pause, klokka 12.00. Dagbladet.no følger saken.
TRUET: Kristin Kirkemo Haukeland ankommer rettslokalet med ektemannen.