Skulle bare ut en tur

Politimannen (32) la fredag ettermiddag igjen beskjed til kollegene om at han skulle ut en kjapp tur. Siden har ingen sett ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I går ble 32-åringen ved Fana politistasjon i Bergen offisielt meldt savnet.

Hordaland politidistrikt har bemannet ettersøkningsgruppa på person- og voldsseksjonen og alle disponible patruljer drev i natt systematisk storsøk i Bergen og Fana-området.

- Også alle turområder blir gjennomsøkt, opplyste operasjonsleder Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt i natt.

For familie, venner og kolleger er forsvinningen et mysterium. Ingen har verken hørt eller sett noe til politimannen siden fredag ettermiddag. Også den sivile politibilen han brukte, var i går kveld som sunket i jorda.

- Vi har ingen spor. Vi vet ikke hvor vi skal lete, sier informasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Trygve Hillestad.

Ikke på oppdrag

Politibetjenten møtte på politistasjonen klokka 17.00 fredag - en times tid før han egentlig skulle begynne på vakt. Da vakta ifølge arbeidsplanen var i gang, begynte makkeren å lete etter kollegaen.

Det viste seg at en av stasjonens sivile biler, en mørk blå Ford Focus, var borte fra parkeringsplassen utenfor stasjonen.

Ifølge en beskjed 32-åringen hadde lagt igjen på stasjonen, skulle han bare ut en kjapp tur med den sivile politibilen. Ifølge arbeidskollegene var han ikke ute på politioppdrag.

Ingen visste i går kveld hvor han eller bilen hadde tatt veien. Fredag ettermiddag og kveld og i hele går lette politifolk i Bergen etter sin savnede kollega. Parkeringsplasser, sideveier, skogsveier og andre steder ble gjennomsøkt.

Tobarnsfaren bor om lag ei mil fra arbeidsstedet, og kolleger sjekket i går om bilen kunne være et sted på ruta mellom hjemmet og politistasjonen. Men politiet sto i går kveld fortsatt på bar bakke.

32-åringen betegnes som en dyktig politimann. Han jobber som etterforsker ved Fana politistasjon, tidligere Fana lensmannskontor. Stasjonen er en enhet under Hordaland politikammer, og ligger en halvtimes kjøretur fra Bergen sentrum.

Ulykkesteori

Betjenten har tidligere jobbet som etterforsker ved gjengangergruppen ved politikammeret i Bergen. Som etterforsker ved Fana politistasjon skal 32-åringen, ifølge Hillestad, ikke ha jobbet med saker som skulle tilsi at kriminelle personer er ute etter ham.

- Vi kan selvsagt ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt, men så langt er det ingenting som tyder på det, sier Hillestad.

En teori er at politimannen kan ha vært utsatt for en ulykke og at bilen har kjørt utfor veien. Politiet ba derfor i går kveld om publikums hjelp. Fana er en bydel sør for Bergen som flere steder grenser til sjøen, men som også har en rekke fjellpartier.

- Vi ber alle om å holde utkikk etter den aktuelle bilen og samtidig være ekstra oppmerksomme på om de skulle se hjulspor på steder det normalt ikke er hjulspor, sier Hillestad.

Det var en svært spesiell dag for politifolkene som i går var ute og lette etter den savnede. Det er en jobb de fleste politifolk er vant med. Det spesielle i går var at den savnede var en kollega.

- Klart at det er spesielt siden det er en kollega. Man kan ikke ta følelsene fra folk, men samtidig må vi opptre profesjonelt, sier Hillestad.

- SPESIELL SAK: Informasjonsleder Trygve Hillestad medgir at forsvinningen til den 32 år gamle politibetjenten er en spesiell sak for politiet. 32-åringen jobbet som etterforsker her ved Fana politistasjon sør for Bergen sentrum.
<B>SAVNET:</B> Politiet i Bergen sendte i dag ut dette bildet av den savnede politibetjenten Edvin Meling Hansen (32). De er interessert i alle oppslysninger om han eller bilen hans.