Skulle be Kristin lyve

FROGNER (Dagbladet.no): Sverre Kirkemo hevder Per og Veronicas nære venn og advokat, Rolf Nybakk ba ham om å overtale Kristin til å endre forklaring. - Han ba meg påvirke Kristin til å samkjøre forklaringen med familien Orderud, sa han i retten i dag. Nybakk karakteriserer dette som grov løgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Kirkemo har en sentral rolle i trippeldrapssaken. Han var tilstede i det berømte og beryktede juleselskapet på Orderud går, han var tilstede på hundeutstilling på Nesbyen da drapene ble kjent, og han var lenge i politiets søkelys i forbindelse med attentatene mot Anne og Per Paust.

Før Firebarns-faren begynte sitt vitnemål ga sorenskriver Trond Våpenstad klar beskjed om at han ikke trenger forklare seg, siden to av hans barn sitter på tiltalebenken.

Ba Kristin lyve

Sverre Kirkemo hadde på forhånd varslet at han ville komme med nye opplysninger i saken i hans vitnemål.

I retten i dag forklarte han at han ikke så Per og Veronica før søndagen i pinsehelgen 1999, over ett døgn etter drapene.

I juni 1999 ble Kristin pågrepet i forbindelse med trippeldrapet, en stund etter ble også søsteren og svogeren pågrepet. Ekteparets nære venn og advokat skal ha bedt Sverre Kirkemo ta Kristin for seg.

- Han spurte meg om jeg kunne påvirke Kristin til å samkjøre sin forklaring med familien Orderud. Slik at saken ville stå i et bedre lys, forklarte han i Nes herredsrett i dag.

Grov usannhet

Advokat Rolf Nybakk avviser at han forsøkte å påvirke Kristin Kirkemo Haukeland til å endre sin forklaring i stemme med Veronicas. - Dette er usant med ti utropstegn etter, sier Nybakk til Dagbladet.

- Jeg oppfatter det som en meget grov usannhet, sier Rolf Nybakk til Dagbladet.

Han hevder at han ikke har hatt en eneste kontakt hverken på telefon eller ansikt til ansikt med Sverre Kirkemo etter pågripelsene i juni 1999. Nybakk forklarer at Kirkemo ringte ham for å be om råd etter at politiet hadde tatt beslag i en plankehaug hjemme hos seg. Dette var før Kristin eller Veronica var pågrepet, hevder advokaten.

Avlyttet

Sverre Kirkemo omtalte Per og Veronica som familien Orderud og avslørte et heller kaldt forhold til sin adoptivdatter. Etter attentatene fikk Sverre Kirkemo beskjed om ikke å snakke når han var inne på Orderud gård.

- Jeg fikk beskjed om ikke å snakke inne i huset for der kunne de være overvåka, sa han i retten.

Det skal ha vært Per som følte seg overvåket hjemme, men Kirkemo fikk seg ikke til å spørre om hva bakgrunnen for mistanken var.

Ifølge Sverre Kirkemo var Veronica lite glad i sin svigerfamilie. Hun skal ha snakket nedsettende om Anne Orderud Paust og ment at hun var stormannsgal. Anne fikk også skylda for å ha satt foreldrene opp mot Per.

- Hun gjorde det klinkende klart at hun ikke hadde noe tilovers for Anne og Per Paust, sa han i retten.

VITNE: Sverre Kirkemo forklarer seg i retten i dag.