Skulle begraves i dag, men så var urnen stjålet

Avdødes søskenbarn: - Det føles helt usannsynlig.

VERDIFULL URNE: - Dette er ikke bare et speilreflekskamera eller noe som bare har økonomisk verdi. Det er det eneste vi har igjen av henne, sier søskenbarnet Linnea til Aftonbladet. FOTO: KEYSTONE/Christian Beutler
VERDIFULL URNE: - Dette er ikke bare et speilreflekskamera eller noe som bare har økonomisk verdi. Det er det eneste vi har igjen av henne, sier søskenbarnet Linnea til Aftonbladet. FOTO: KEYSTONE/Christian Beutler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokken ett lørdag skulle urnen senkes sakte ned i jorda utenfor Härryda kirke i Gøteborg.

Men på morgenen bisettelsesdagen oppdaget familien til den avdøde at noen mest sannsynlig hadde stjålet urnen, som var fraktet til Sverige fra Frankrike for å legges i svensk jord.

Urnen er rødbrun og lå i et blått futterral inni en brun ryggsekk, sier den avdødes søskenbarn Linnea til Aftonbladet, som først omtalte saken.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, eller hvem som har gjort dette. Dette er ikke bare et speilreflekskamera eller noe som bare har økonomisk verdi. Det er det eneste vi har igjen av henne. Det er en tragedie for oss, sier Linnea til den svenske avisen.

- Føles helt usannsynlig Da urnen med det avdøde familiemedlemmet etter planen skulle fraktes til sitt siste hvilested i dag, var den altså sporløst vekk. I løpet av natten hadde frekke tyver stjålet urnen ut av bilen den lå i, utenfor hotellet ved Landvetter, der familien til den avdøde oppholdt seg.

- Det føles helt usannsynlig at dette kan skje, sier Linnea.

Politiet i Gøteborg fikk inn anmeldelsen om den stjålne urnen lørdag formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer