Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle begraves i dag, men så var urnen stjålet

Avdødes søskenbarn: - Det føles helt usannsynlig.

VERDIFULL URNE: - Dette er ikke bare et speilreflekskamera eller noe som bare har økonomisk verdi. Det er det eneste vi har igjen av henne, sier søskenbarnet Linnea til Aftonbladet. FOTO: KEYSTONE/Christian Beutler
VERDIFULL URNE: - Dette er ikke bare et speilreflekskamera eller noe som bare har økonomisk verdi. Det er det eneste vi har igjen av henne, sier søskenbarnet Linnea til Aftonbladet. FOTO: KEYSTONE/Christian Beutler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokken ett lørdag skulle urnen senkes sakte ned i jorda utenfor Härryda kirke i Gøteborg.

Men på morgenen bisettelsesdagen oppdaget familien til den avdøde at noen mest sannsynlig hadde stjålet urnen, som var fraktet til Sverige fra Frankrike for å legges i svensk jord.

Urnen er rødbrun og lå i et blått futterral inni en brun ryggsekk, sier den avdødes søskenbarn Linnea til Aftonbladet, som først omtalte saken.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, eller hvem som har gjort dette. Dette er ikke bare et speilreflekskamera eller noe som bare har økonomisk verdi. Det er det eneste vi har igjen av henne. Det er en tragedie for oss, sier Linnea til den svenske avisen.

- Føles helt usannsynlig Da urnen med det avdøde familiemedlemmet etter planen skulle fraktes til sitt siste hvilested i dag, var den altså sporløst vekk. I løpet av natten hadde frekke tyver stjålet urnen ut av bilen den lå i, utenfor hotellet ved Landvetter, der familien til den avdøde oppholdt seg.

- Det føles helt usannsynlig at dette kan skje, sier Linnea.

Politiet i Gøteborg fikk inn anmeldelsen om den stjålne urnen lørdag formiddag.

Håper at tyven har samvittighetssans - Det er familien til den avdøde som har anmeldt hendelsen. Noen har gjort et innbrudd i bilen der urnen befant seg. Det er en veldig rar hendelse, sier pressetalsmann for politiet i Västra Götaland Hans Lippens.

Lippens sier videre at arbeidet med saken kan bli vanskelig, og at politiet håper at tyven leverer tilbake urnen, slik at familien kan komme til ro igjen, og kan få gjennomføre bisettelsen.

Familien håper også at noen med dårlig samvittighet skal levere urnen tilbake.

- Vi håper at noen skal finne urnen så klart. Det er det eneste vi har igjen av henne, sier Linnea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!