Skulle beskytte Obama - kjøpte sex og gikk på fylla hele uka

- Den største skandalen i Secret Service-historien.

TØFFE GUTTER: Secret Service rommer verdens mest kjente livvaktstyrke, men skjemmes nå av sexkjøpanklager. Agentene på bildet er en del av livvakt-gruppa som til enhver tid følger Obama, og er ikke involvert i skandalen. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB SCANPIX
TØFFE GUTTER: Secret Service rommer verdens mest kjente livvaktstyrke, men skjemmes nå av sexkjøpanklager. Agentene på bildet er en del av livvakt-gruppa som til enhver tid følger Obama, og er ikke involvert i skandalen. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svært høyt respekterte og myteomspunnede livvaktstyrken til USAs president preges i helga av en sexskandale der en rekke Secret Service-agenter er involvert.

- Dette er den største skandalen i Secret Services historie, sier Ronald Kessler, forfatteren av boka «In the President's Service», til CBS News.

De involverte agentene var en del av en fortropp sendt til Cartagena i Colombia ei uke i forkant av president Barack Obamas besøk i landet, som startet i går.

- Kranglet om betalingen Secret Service-mennene hadde som oppgave å detaljplanlegge presidentens sikkerhet for hvert minutt av oppholdet i det utrygge landet, men dagene i Cartagena framstår nå mer som en svært lite diskré heisatur.

Noen av agentene ser ut til å ha prioritert byens prostitusjonsstrøk, og ansatte ved hotellet som var booket av Secret Service og Det hvite hus, forteller at agentene drakk tett gjennom hele uka.

De antatte sex-kjøpene kom for dagen da minst én av agentene havnet i en betalingskrangel med en prostituert han hadde tatt med seg til hotellet. Kvinnen gikk til politiet, som varslet det amerikanske utenriksdepartementet, ifølge CBS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer