Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle besøke forloveden. Ringte inn bombetrussel

Rashidul Islam ville rekke flyet til Marokko. Det endte med fengsel.

BOMBETRUSSEL: Da han innså at han kom til å få problemer med å rekke flyet sitt til Marrakesh, ringte Rashidul Islam inn en bombetrussel.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BOMBETRUSSEL: Da han innså at han kom til å få problemer med å rekke flyet sitt til Marrakesh, ringte Rashidul Islam inn en bombetrussel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

32 år gamle Rashidul Islam er dømt til 16 måneders betinget fengsel for å ha ringt inn en falsk bombetrussel mot et EasyJet-fy som skulle fly fra Gatwick i London til Marokko, skriver The Guardian.

Årsaken til at Islam ringte inn bombetrusselen var rett og slett at han selv skulle ta flyet for å besøke forloveden - og han var forsinket.

Togkansellering til besvær

Flyet skulle etter planen gå klokka 17.40 om ettermiddagen 4. mai i fjor, og opprinnelig så det meste ut til å gå bra for Islam.

Han skulle til Marrakesh for å treffe forloveden, og hadde tatt seg god tid for å komme seg til flyplassen med offentlig transport. Men så skar det seg, da toget plutselig ble kansellert da han var rundt fire mil unna flyplassen.

Islam fikk tak i ei drosje, men den satt seg fast i London-trafikken. Da fikk 32-åringen panikk. 40 minutter før flyets avgangstid tok han opp telefonen og ringte 999, den britiske nødtelefonen.

«EasyJet flight 8897 letter om 40 minutter. Det kan være ei bombe på flyet, du må forsinke det, du må stoppe det nå», sa Islam til telefonoperatøren.

Det førte til at flyet ble evakuert og de 147 passasjerene måtte vente ved gaten. Mens de ventet dukket Islam opp.

Skulle besøke forloveden

Det var omtrent på dette tidspunktet fant ut at Islams telefonnummer var det som ble brukt til å ringe inn bombetrusselen. Dermed ble Islam arrestert, mistenkt for å ha ringt inn en falsk bombetrussel, ifølge en pressemelding fra påtalemyndigheten.

Islam la kortene på og fortalte politiet at han fikk panikk da han skjønte at han kom til å miste flyet, ettersom han ikke hadde råd til å kjøpe en ny billett.

- Rashidul Islam antyder at hans 999-oppringning var en dårlig løsning på å ha blitt forsinket, og at han ikke mente å forårsake ekte frykt. Men det var meningen at bombetrusselen skulle få myndighetene til å frykte at det var en virkelig trussel, som gjorde at de måtte ransake flyet, sier statsadvokat Natalie Smith.

Konsekvensen av Islams oppringning var at besetningen måtte evakueres, passasjerene måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, og bagasjen måtte sjekkes på nytt.

Dermed ble flyet tre timer forsinket. Det skal ha kostet flyselskapet rundt 30 000 pund.

For trusselen ble Islam altså dømt til 16 måneders fengsel, og han får heller ikke lov til å fly fra Gatwick igjen.

Siden han ringte inn den falske bombetrusselen har Islam også blitt dømt til 42 måneders fengsel for hvitvasking av penger, ifølge Sky News.