Skulle bli fratatt familiegården

48-åringen som skjøt en kommuneansatt, hadde skattegjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STANGE/OSLO(Dagbladet.no): 48-åringen som litt over klokken 11.00 i dag skjøt med hagle mot namsmannen og en kommuneansatt i Stange, hadde etter det Dagbladet.no

erfarer overtatt det avsidesliggende småbruket fra foreldrene for flere år siden.

Han bodde på stedet, som ligger i skogen mellom tettstedene Tangen og Gata i Stange kommune, sammen med samboeren og et barn. Det er ikke klart om disse var tilstede under dramaet i dag.

Et skattekrav fra Stange kommune lå bak besøket fra namsmannen, som skulle kaste ut familien. En person fra økonomiavdelingen i kommunen var med som representant for kreditoren.

Var på befaring

Ifølge Aftenposten.no ble skattekravet behandlet rettslig i et sivilt søksmål i Hedmarken tingrett med kommunen som saksøker. I mai 2006 ble det besluttet tvangssalg av eiendommen. Saken ble sist behandlet i Hedmarken tingrett i juli i år, der vedtaket ble stående.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal de to personene ha blitt tatt imot på gården og hadde gått befaring da de samlet seg inne i bolighuset for å fullbyrde tvangfullbyrdelsessaken. 

Kommuneansatt i fin form

48-ÅRING HADDE GJELD: Gården til personen som tidligere i dag skjøt en kommuneansatt med hagle, skulle tvangsselges. Foto: Dagbladet.no-tipser
48-ÅRING HADDE GJELD: Gården til personen som tidligere i dag skjøt en kommuneansatt med hagle, skulle tvangsselges. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

Fungerende rådmann Jørn Haugen i Stange kommune vil ikke fortelle noe om forhistorien for tvangsfullbyrdelsen, og vil heller ikke si noe om størrelsen på mannens skattegjeld. Rådmannen har besøkt den skutte kommuneansatte i ettermiddag.

- Han er etter forholdene i fin form, og har besøk av sin mor og sin bror. Selv om han har hagl i kroppen, merker han ikke smerter, men er naturlig nok svært preget av hendelsen. Vi vil ham følge opp så godt det med samtaler fredag, sier Haugen til Dagbladet.no.

Rådmannen er ikke kjent med at 48-åringen har opptrådt truende mot kommuneansatte tidligere.

Ikke ruset 

48-åringen antente tre bygninger på gården, som nå er brent ned til grunnen. Også flere motorkjøretøyer ble ødelagt i brannen.

Det ble tatt blodprøve av gjerningsmannen etter at han ble satt i sentralarresten i Hamar og avhørt, men det er ikke mistanke om at han var ruset, ifølge politiet i Hedmark, som har bedt om bistand fra kriminalteknikere i Kripos for åstedsundersøkelse.

Gjerningsmannen jobbet som snekker i tillegg til å drive gården med blant annet hester. Han har tidligere produsert gjerder på gården.

For både familie og naboer på Gata og Tangen, kom hendelsen i dag som et sjokk. Flere av de Dagbladet.no snakket med, uttrykte at de ikke visste at familien hadde problemer av noe slag.