- Skulle bli skuespiller

HAUGESUND (Dagbladet): Når Hanne Krogh begynner på høstens teaterøkt, så er det en av hennes ungdomsdrømmer som går i oppfyllelse. - Det var skuespiller jeg ville bli, men nå gruer jeg meg noe helt fryktelig, vedgår Hanne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hanne har fusket i teaterfaget før, men nå er det så alvorlig at hun blir ukependler. Mellom heimen i Oslo, der mann og barn skal holde fortet, og Haugesund.

- Jeg var med i oppsetningen av «Ungen» her i våres, men dette blir større, sier Hanne, og røper millionbudsjett, 40 aktører og et støtteapparat som teller 30, for å ro «Gutlarina» i land.

Lokal og global

Tor Arne Johnsen har ført stykket i pennen, og Niels Petter Solberg regisserer. Med seg i de bærende rollene har Hanne fått Gunnar Andersen fra Busserulls og Anne Beate Odland fra Riksteatret.

Ifølge regissøren er stykket en real bastard.

- En miks av skuespill, revy, kabaret og 20 sanger. Historien utspiller seg i Haugesund, i løpet av 100 år. Men bare lokalt er det ikke. Vi trekker inn verdenshistorie også, sier Solberg.

Skrekk og fryd

Da 16-årige Hanne forlot hjembyen til fordel for Oslo i 1970, var det for å bli skuespiller. Men musikkbransjen fanget henne. Hun er Norges mestselgende kvinnelige artist.

- 11. november er det urpremiere, men 20. september begynner prøvene. Ellers er jeg ikke bortskjemt med lang prøvetid.

- Hvordan ble du overtalt til dette?

- Det var regissøren, det. Da han hadde forklart hva det gikk ut på, kunne jeg bare ikke si nei. Selv om dette skulle vært min travleste høst, og selv om datteren vår skal begynne på skolen. Det er ganske skummelt for en som har skapt sin egen karriere å gi fra seg kontrollen over egen sceneframtreden. Men det er moro i voksen alder å gå løs på nye utfordringer. Dessuten er dette oppfyllelsen av en drøm. Men jeg måtte til hjembyen for å bli skuespiller...

<B>TRIO: </B>- Her går handlingen over 100 år. Det blir ikke snakk om teatersminke, men om full sparkling, fleiper Gunnar Andersen. Her i fontenen med Anne Beate Odland og Hanne Krogh.