Skulle bli større enn Statoil

Lederne i T5PC fortalte partnerne at selskapet skulle bli mer verdt enn Statoil. Det ble med at de solgte sjampo og rengjøringsprodukter for tre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tomme sjampoflasker og hundrevis av tomme beholdere var alt som lå igjen i de ribbede lokalene til T5PC på Alnabru. Selskapet som blåste opp medlemmenes drømmer til en total verdi større en Statoil, omsatte i virkeligheten aldri produkter for mer enn tre millioner kroner.

Opp til 84 000 medlemmer tapte sparepengene sine på drømmeriene. Noen få ble rike.

I går var bobestyrer Thomas Steen Brandi på befaring i lokalene til pyramideselskapet. Han saumfarer nå selskapets forbindelser for å finne flere hundre millioner kroner som tilhører kreditorene i selskapet.

-  Det vi ser her viser at vi kan sette spørsmålstegn ved virksomheten T5PC drev, sier bobestyrer Sten Brandi kort.

Njaal Lie i Lie & Co, selskapet som har ansvar for salget av konkursboet, regner med at verdien av varene er på mellom 50 000 og 100 000 kroner. Verdien på møblene anslås til 250 000 kroner. Det store lydanlegget som var med på å skape hallelujastemning i lokalet ble kjøpt for 730 000 i januar. I dag blir det klart hvor mye penger bobestyrer får fra restene etter T5PC.

-  Ukjent og dyrt

I motsetning til hva som i mange tilfeller ble forespeilet medlemmer og aksjonærer, solgte T5PC aldri andre produkter enn sjampo, såpe, vaskemidler og hudkremer fra leverandøren Ambylife.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.