Skulle bombe Big Ben

Da flyene raste inn i World Trade Center 11. september i fjor, var andre medlemmer av Al-Qaida klare å kapre fly i London. Men så ble alle flyavganger kansellert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordskaprere hadde planlagt å angripe Londons landemerke Big Ben 11. september, hevder den britiske terrorforskeren Rohan Gunaratna i en ny bok. En gruppe fra nettverket skal ha stått klar på flyplassen i Heathrow samtidig som amerikanske passasjerfly braste inn i World Trade Center og Pentagon.

Angrepet skal ha blitt avverget ved at alle flyginger inn og ut av London ble kansellert etter angrepene i USA. Hensikten med angrepet skulle ifølge den britiske forskeren ha vært å vise at Al-Qaida hadde global rekkevidde.

Gunaratna skal ha hatt tilgang til etterretningsrapporter og tilgang til nåværende og tidligere medlemmer av Al-Qaida i arbeidet med boken «Inside Al Qaeda».

Kilden til opplysningene om de britiske terrorplanene er et angivelig Al-Qaida-medlem som ble arrestert i India. Medlemmet skal ha gått på flyskole i Storbritannia, Australia og USA. Han skal ha fått penger fra kilder tilknyttet Al-Qaida.

Den svenske professoren Magnus Ranstorp er en av verdens fremste eksperter på terrorisme.

- Det fantes planer som ikke ble iverksatt. Dette skal være en av dem, sier professor Magnus Ranstorp til den svenske nettavisen aftonbladet.se.

Han tar opplysningene om det mulige terrorangrepet på alvor.

- Jeg tror Downing Street kommer til å benekte opplysningene. Men det innebærer ikke nødvendigvis at det ikke er sant, sier Ranstorp. (NTB)

TERRORMÅL:</B> Big Ben kan ha vært mål for et terrorangrep fra Al-Qaida.