Skulle bombe Blair og Bush

16 medlemmer av mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi har arrestert 16 mistenkte medlemmer av Ansar al-Islam som skal ha planlagt attentat mot Nato-toppmøtet i Istanbul neste måned, melder den britiske avisa Guardian.

Både den britiske statsministeren Tony Blair og USAs president George W. Bush er ventet å komme til toppmøtet den 27. og 28. juni.

Toppledere fra 19 land

Det vil også flere andre toppledere fra de 19 landene i militæralliansen, statsminister Kjell Magne Bondevik reiser også sammen med forsvarsminsiter Kristin Krohn Devold og utenriksminister Jan Petersen.

De 16 ble tatt i en aksjon i den nordvestlige provinsen Bursa, opplyser en politimann.

Alle de mistenkte skal være medlemmer i mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam. USA mener denne gruppen har koplinger til al-Qaida-nettverket. Mulla Krekar opplyser i sin selvbiografi at han forsøkte å få penger fra Osama bin Laden, men at terrorlederen svarte nei.

62 drept i Tyrkia

NATO-toppmøtet vil markere den formelle inntreden til eks-kommunistlandene Romania, Bulgaria, Latvia, Estonia, Litauen, Slovenia og Slovakia.

Etter at 62 mennesker ble drept under attentater i Istanbul i fjor, var det flere røster som ba om at møtet måtte flyttes fra Tyrkia.

15. november i fjor eksploderte to bilbomb er ved synagoger i Istanbul, og 25 menneker mistet livet.

20. november i fjor eksploderte en lastebilbombe utenfor det britiske konsulatet og hovedkvarteret til den britiske banken HSBC bank. Den britiske konsulen, Roger Short, var blant de 30 drepte.

Tyrkiske myndigheter mente at det var militante islamske grupper som sto bak.

VÅPEN, SPRENGSTOFF OG OSAMA-VIDEO: Politiet i Tyrkia viser fram våpen, eksplosiver, datamaskiner og CD-plater med opplæring i terror av rektoren selv, Osama bin Laden i byen Bursa, 25 mil sør for hovedstaden Istanbul.
<B>AVSLØRT: Ansar al-Islam-medlemmer ble i dag vist fram i byen Bursa i Tyrkia.
<B>KREKARS GRUPPE: Mullah Krekar fotografert under et program på kanalen Al-Jazeera, hvor han i januar i år gjentatte ganger ble presentert som leder av Ansar al-Islam. Selv nekter han at han har noe mer med gruppa å gjøre.
<B>ATTENTATMÅL: President George W. Bush.
<B>ATTENTATMÅL: Statsminister Tony Blair skal til toppmøtet i Istanbul.