- Skulle bombe Manhattan

Madrid-bomberne hadde detaljerte planerfor hvordan de skulle bombe Grand Central Station.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håndtegninger og tekniske spesifikasjoner fra jernbanestasjonen på Manhattan i New York ble funnet på en datamaskin hjemme hos en av de mistenkte bak Madrid-bombene som drepte 191 mennesker 11. mars i fjor, melder den spanske avisa El Mundo.

Avisa siterer anonyme etterforskere som opplyser at spanske myndigheter ikke varslet FBI og CIA før i desember i fjor, da de fikk full oversikt over hvor detaljerte opplysninger Madrid-bomberne hadde om Grand Central Station.

Harddisken med informasjonen ble funnet hjemme hos en av dem som er mistenkt for å ha vært med på planlegge angrepene, som ble gjennomført tre dager før valget i Spania.

Den mistenkte skal være løslatt, men er fremdeles mistenkt i saken. Ifølge avisa El Mundo har han forbindelse til de fem som tidligere er blitt koplet til angrepet.

Madridbomberne fylte sekker med sprengstoff og bombene gikk av samtidig i fire togvogner. Angrepene skal ha vært gjennomført fordi Spania hadde styrker i Irak og Afghanistan.

Den samme gruppen som gjennomførte angrepene skal være mistenkt for nok et attentat mot et hurtigtog sør for Spania noen dager etter Madrid-bombene. Bomben var plassert på jernbanelinja.

Sju menn som var mistenkt i saken sprengte seg selv etter at de var omringet av politiet. 70 personer skal ha vært arrestert i forbindelse med bombeangrepene, og halvparten av dem er fremdeles være fengslet, melder nyhetsbyrået Reuters.

SKULLE ANGRIPE GRAND CENTRAL STATION:  Madrid-bomberne hadde svært detaljerte opplysninger om jernbanestasjonen på Manhattan. Foto: SCANPIX
SKULLE ANGRIPE GRAND CENTRAL STATION: Madrid-bomberne hadde svært detaljerte opplysninger om jernbanestasjonen på Manhattan. Foto: SCANPIX Vis mer