Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle borde «Elektron»

Norske elitesoldater skulle borde den russiske tråleren, hadde ikke nok drivstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Sterk vind og tung last gjorde at helikopteret brukte opp drivstoffet raskere enn pilotene hadde trodd. Dermed ble rekkevidden for liten, og soldatene måtte gjøre vendereis.

Ifølge VG var det trolig en gruppe fra Marinejegerkommandoen i Ramsund i Nordland som var på vei ut til tråleren, som hadde to norske inspektører om bord. Soldatene skal ha vært innstilt på å bruke makt for å få kontroll over «Elektron».

I stedet klarte tråleren å komme seg unna både marinejeger og Kystvakten og tok med seg de to inspektørene inn i russisk farvann. De to ble senere overlevert til norske myndigheter.

Tromsøs politimester Truls Fyhn bekrefter overfor avisen at det ble planlagt en aksjon. Han kjenner ikke til årsaken til at soldatene måtte snu.

Forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere saken.

(ANB)

ELEKTRON: Norske soldater ville borde den russiske tråleren, men heikopteret hadde ikke nok drivstoff. Foto: Scanpix
ELEKTRON: Norske soldater ville borde den russiske tråleren, men heikopteret hadde ikke nok drivstoff. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media