Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle de slå lærerinnen med en papirvekt, legge henne i håndjern og knivstikke henne?

Tredjeklassinger i USA tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De står i fare for å bli straffet med litt mer enn en alvorsprat på rektors kontor og kanskje litt straffelekser, de ni elevene i alderen åtte til ti år som er tatt for å ha planlagt å ta sin egen lærerinne på Center Elementary School i Waycross i Georgia i USA.

Politiet mener de har avslørt barnas plan.

Ifølge CNN skulle de slå læreren bevisstløs med en papirvekt av glass med en inngravert enhjørning på, før de skulle legge henne i håndjern og knivstikke henne.

Barnas plan skal ha vært detaljert, og de ulike elevene skal ha fått utdelt roller, som å dekke til vinduet og vaske bort eventuelt søl, melder nyhetsbyrået AP.

Tre av elevene, en gutt på åtte og to jenter på ni og ti år faktisk siktet for å ha planlagt angrepet. De to jentene er også siktet for å ha tatt med våpen på skolen.

Her kan du se CNNs reportasje om hvordan barn i USA kan bli siktet i en slik sak.

Barna risikerer å måtte møte i en barne- og ungdomsdomstol av samme type som norske TV-seere har hatt muligheten til å bli kjent med i serien Judging Amy.

Elevene hadde i tillegg til glasspapirvekta med seg kniv, håndjern, hansker og tape på skolen. Lærere ved skolen tipset politiet om elevene etter at de fikk tips fra noen av klassekameratene deres.

KONFISKERT: Politiet mener elevene planla å legge lærerinnen i håndjern. Foto: Politiet i Waycross/AP/Scanpix
KONFISKERT: Politiet mener elevene planla å legge lærerinnen i håndjern. Foto: Politiet i Waycross/AP/Scanpix Vis mer

Elevene som er anklaget for å ha planlagt plottet skal ha vært sinte på læreren fordi hun straffet en av elevene ved å la vedkommende stå på en stol.

Men ville barna faktisk gjennomføre angrepet på lærerinnen? Louis Kraus, ekspert på barnepsykiatri ved Rush University Medical Center i Chicago, tviler.

- Det er svært usannsynlig at barna ville gjennomført en slik plan. Selv om de hadde begynt, er det usikkert om de i det hele tatt ville fullført, sier Kraus til nyhetsbyrået AP.

image: Skulle de slå lærerinnen med en papirvekt, legge henne i håndjern og knivstikke henne?
KONFISKERT: Her er alt politiet konfiskerte fra elevene.
KONFISKERT: Elevene skal ha planlagt å slå lærerinnen med denne papirvekta.
KONFISKERT: Elevene hadde med hansker.
KONFISKERT: Elevene skal ha planlagt å knivstikke læreren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media