Skulle drepe 4848 nordmenn

I manifestet til massedrapsmannen presenteres samarbeidspartnere i Europa. 4848 nordmenn skulle drepes.

HAR INNRØMMET DRAPENE: 93 er så langt bekreftet døde etter at Anders Behring Breivik gikk til angrep på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo.
HAR INNRØMMET DRAPENE: 93 er så langt bekreftet døde etter at Anders Behring Breivik gikk til angrep på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Behring Breivik har ifølge manifestet han selv sier han har skrevet i samarbeid med andre, arbeidet med terrorplanene sine i en årrekke.

Påsto han var del av en internasjonal organisasjon Han skriver at organisasjonen han var en del av ble stiftet i London i april 2002, og at det var en tusenår gammel organisasjon som de da stiftet på nytt, «Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici» — PCCTS, the Knights Templar (Tempelridderne).

Denne organisasjonen skriver han ble stiftet for å ta politisk og militær kontroll over Vest-Europa. Han forteller at medlemmene er bevæpnet og at det er en korsfarerorganisasjon mot jihad.

Han skriver om ni stiftelsesmedlemmer, to engelskmenn, en franskmann, en tysker, en nederlender, en gresker, en russer, en nordmann og en serber. I tillegg skriver han om tre medlemmer som ikke kunne være til stede, en svenske, en belgier og en europeisk-amerikaner.

Alle er anonymisert av sikkerhetshensyn, skriver han.

En av hovedmennene bak organisasjonen påstås å være en serber som han beskriver som krigshelt og som han besøkte i Liberia. Forfatteren skriver at han selv ble bedt om å være en av to som skrev et kompendium basert på informasjon han fikk fra de andre i organisasjonen. Planen var å bygge opp en kamporganisasjon, den fremste i Europa, i løpet av de 20 neste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer