<strong>HAR INNRØMMET DRAPENE:</strong> 93 er så langt bekreftet døde etter at Anders Behring Breivik gikk til angrep på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo.
HAR INNRØMMET DRAPENE: 93 er så langt bekreftet døde etter at Anders Behring Breivik gikk til angrep på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo. Vis mer

Skulle drepe 4848 nordmenn

I manifestet til massedrapsmannen presenteres samarbeidspartnere i Europa. 4848 nordmenn skulle drepes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Behring Breivik har ifølge manifestet han selv sier han har skrevet i samarbeid med andre, arbeidet med terrorplanene sine i en årrekke.

Påsto han var del av en internasjonal organisasjon
Han skriver at organisasjonen han var en del av ble stiftet i London i april 2002, og at det var en tusenår gammel organisasjon som de da stiftet på nytt, «Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici» — PCCTS, the Knights Templar (Tempelridderne).

Denne organisasjonen skriver han ble stiftet for å ta politisk og militær kontroll over Vest-Europa. Han forteller at medlemmene er bevæpnet og at det er en korsfarerorganisasjon mot jihad.

Han skriver om ni stiftelsesmedlemmer, to engelskmenn, en franskmann, en tysker, en nederlender, en gresker, en russer, en nordmann og en serber. I tillegg skriver han om tre medlemmer som ikke kunne være til stede, en svenske, en belgier og en europeisk-amerikaner.

Alle er anonymisert av sikkerhetshensyn, skriver han.

En av hovedmennene bak organisasjonen påstås å være en serber som han beskriver som krigshelt og som han besøkte i Liberia. Forfatteren skriver at han selv ble bedt om å være en av to som skrev et kompendium basert på informasjon han fikk fra de andre i organisasjonen. Planen var å bygge opp en kamporganisasjon, den fremste i Europa, i løpet av de 20 neste årene.

- Alle bruker kodenavn, mitt er Sigurd (Jorsalfar), mens min utpekte mentor kalles Rikard Løvehjerte. Jeg tror jeg er den yngste her, skriver forfatteren.

Om denne organisasjonen finnes, eller om det er noe forfatteren har funnet opp, vet vi ikke. Han har hatt enorme planer for hva organisasjonen skal utføre av terrorangrep. Han kaller organisasjonen «en paneuropeisk organisasjon som er del av den patriotiske nasjonale mostandsbevegelsen i alle vesteuropeiske land.»

- Dette er en klipp og lim-jobb. Han har kopiert og gjengir flere steder andre, sier Pål Foss, førsteameunsis ved Høgskolen i Østfold, og ekspert på politisk filosofi, til Dagbladet. Han har lest store deler av dokumentet, og mener forfatteren umulig kan ha skrevet hele selv.

Truet med å drepe flere
Behring Brevik skriver at det er mange svikere i Norge og at de svekker landet hver dag.

- Stol på meg når jeg sier at hver en av dem vil jaktes ned og henrettes av mine brødre og søstre i Den nasjonale mostandsbevegelsen (National Resistance Movement), skriver han.

Norge hadde 4848 forræde som skulle dø. Andre land mener han har langt flere. Hovesvikerne er ifølge manifestet politiske ledere, medialedere, kulturledere og industriledere.

De som klarer å drepe svikerne som listes opp, skal hedres med et innfløkt ordenssystem. For en massakre der minst 100 drepes tildeles for eksempel sølvsverdet og to sølvstjerner.

Om det virkelig finnes noen samarbeidspartnere klargjør ikke manifestet nærmere. Forfatteren beskriver ulike celler som «Justiciar Knight Commander, cell 8», samt «Knights Templar Europe» og «Knights Templar Norway»

I avhør med politiet de siste dagene har Andreas Behring Brevik sagt at han var alene om massedrapene i Norge. Politiet sier de fortsatt etterforsker dette.

Han skriver at han har forfattet kompendiumet på engelsk og at han har brukt mesteparten av tiden sin på å hjelpe «sine engelske brødre i deres patriotiske kamp.»

Målet med angrepene er ikke hovedsaklig «å ødelegge bygninger og drepe noen få hundre svikere», skriver forfatteren. Det er de indirekte effektene som er viktige. Sjokkangrep mener han har potensialet til å ødelegge den strenge sensuren i de multikulturelle regimene og ødelegge ideologien.

Ville lage egne soner
I manifestet forsøker Behring Brevik å beskrive sitt politiske ståsted.

Han ønsker et kristent, konservativt monokulturelt Europa. Han hater Hitler, er imot slaveri og apartheid. Han ønsker å lage en sone mellom Europa og den islamske verden hvor «illojale» skal sendes, eller de med «blandet opphav». Han snakker om kultur og etnisk renhet, og muligheten for å deportere folk fra andre kulturer. Folk som «oppfører seg kristent» kan få en plass i Europa.

Hans hovedfiende ser ut til å være «hvite svikere», de som står for en multikulturell ideologi. De som lever som i serien «Sex og singelliv» skal også holdes i egne soner, som han sammenligner med Las Vegas, slik kan man beskytte resten av samfunnet fra moralsk sammenbrudd.

I manifestet oppfordrer han folk til å bli med i organisasjonen i en forsvarskrig mot «EUSSR/US cultural tyranny» og det skal være «under vårt banner, eller hvilket som helst annet, men ikke under hakekorset.»

<strong>1500 SIDER MED PLANER:</strong> Breivik skriver at han har planlagt aksjonen i mange år, blant annet forklarer han detaljert om hvordan han lager bomber.
1500 SIDER MED PLANER: Breivik skriver at han har planlagt aksjonen i mange år, blant annet forklarer han detaljert om hvordan han lager bomber. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer