Skulle drepe Bin Laden

Osama bin Ladens livvakt hadde en stående ordre om å drepe sjefen hvis fienden dukket opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det forteller 35 år gamle Nasis Ahmad Nasis al-Bahri selv til den arabiske London-avisa al-Quds al-Arabi som i dag blir sitert i The Sunday Times. Han var Osama Bin Ladens personlige livvakt.

Ettersøkt

Mannen som nå bor i Yemen fikk en klar ordre om å drepe den ettersøkte al-Qaeda-lederen om fienden kom for nær. Osama Bin Laden ville heller bli tatt av dage av sine egne enn å bli tatt til fange av fienden.Al-Bahri var livvakt for bin Laden fra 1995 til år 2000. I denne perioden var det tre attentatforsøk mot den fryktede al-Qaeda-lederen. Etter at Bin Laden påtok seg ansvaret for attentatet mot World Trade Center 11.september 2001 har en hel verden jaktet på ham.

Overvåkes

35-åringen var en av 14-16 livvakter og hans oppgave var om nødvendig å slå bin Laden ihjel. Til det formålet hadde han to kuler som hver dag ble renset, slik at de var klare til oppgaven.

Ifølge danske B.T. har al-Bahri sonet en kortere fengselsstraff i Yemen. Nå overvåkes han av agenter fra flere vestlige etterretningstjenester.

GA ORDRE: Osama Bin Laden foretrekker å bli drept av sine egne framfor av fienden.