- Skulle drepe eksen med Zyklon B

Svensk 32-åring pågrepet av bevæpnet politi etter sjokkfunn.

FENGSLET: Politiet mistenker mannen som her blir geleidet til cella av en politimann for å ha planlagt et svært spesielt drap på ekskjæresten. Foto: FREDRIK SUNDVALL / SIKISFOTO
FENGSLET: Politiet mistenker mannen som her blir geleidet til cella av en politimann for å ha planlagt et svært spesielt drap på ekskjæresten. Foto: FREDRIK SUNDVALL / SIKISFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 32 år gammel svensk mann ble i går besluttet varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk på sin 27 år gamle ekskjæreste.

Tobarnsfaren skal ifølge politiet tidligere denne uka ha plassert et livsfarlig kjemisk stoff kvinnens bil, som mannen hadde fått låne i en periode. På onsdag slo politiets beredskapstropp til mot 32-åringen da han var på vei hjem til sin egen bolig i Luleå, skriver Expressen.se.

Avslørt av fakturaIfølge avisa Norrländska Socialdemokraten var det en slektning som slo alarm til politiet, da vedkommende ved en tilfeldighet kom over en purring på en faktura som var sendt til 32-åringen. Der framgikk det at mannen like etter bruddet med samboeren hadde mottatt en pakke med insektmiddel fra et selskap i Tsjekkia.Siktede, som har et eget firma i Sverige, har trolig vært i besittelse av tre kilo av stoffet «Uragan D2» - som skal være identisk med  Zyklon B, cyanidgassen nazistene brukte til å drepe jøder og andre fanger i gasskamrene under 2. verdenskrig.

Uragan D2, som i utgangspunktet er ment for skadedyrbekjempelse, produseres lovlig i Tsjekkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer