- Skulle drepe meg også

Kristi Brud tror pastor Helge Fossmo planla å drepe henne også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju som Sveriges Television sender i kveld, står Åsa Waldau frem og hevder at hun var pastor Helge Fossmos neste offer. Waldau er mer kjent som Kristi Brud. Hun er søster til Alexandra Fossmo, som ble drept av flere skudd på sitt eget soverom. Ektemannen Helge Fossmo er dømt for drapet.

Fossmo har også vært mistenkt for drap på sin første kone, Helene Fossmo. Under rettssaken var ekspertene svært uenige om Helenes død var uhell eller drap. Helene slo hodet mot kranen i badekaret og fikk massive hodeskader. I blodet hennes ble det funnet rester etter store doser medisin.

Flere aviser har i dag fått tilgang på intervjuet. I samtale med en tv-journalist blir Åsa Waldau spurt direkte:

- Du tror faktisk at han planla å drepe deg også?

- Ja, det tror jeg, jeg vet ikke om man kan si sånt, men jeg tror det, svarer Kristi Brud.

Waldau fattet ikke mistanke om hva slags person pastorkollegaen hennes egentlig var. Ifølge Aftonbladet sier hun at det ikke er uvanlig i det kristne miljøet å fortelle om syn og drømmer.

I programmet gir hun inntrykk av å være en rolig person. Noen ganger biter hun negler, andre ganger ler og gestikulerer hun. Waldau forteller selv at hun sammen med flere venninner ironiserte over betegnelsen Kristi Brud etter at en avis skrev om utseendet hennes:

- Vi samlet en gjeng på femten jenter, noen som er med i forsamlingen og noen som ikke er det. Jeg tok med alle parfymene mine og all sminken min, så hadde vi en 'Få Kristi Brud-stilen'-kveld.

Waldau legger ikke skjul på at hun fortsatt sørger over sin drepte søster.

- Hver dag er en seier over smerten, sier hun.

TROR HUN VAR NESTEMANN: Åsa Waldau er søster til den drepte Alexandra Fossmo. Hun tror Helge Fossmo planla å drepe henne også.