Skulle drepes med sprengstoff

PST slo full alarm da de fikk informasjon om at en kjent norsk kriminell hadde fått tak i automatvåpen og sprengstoff for å ta livet av karikaturtegneren Kurt Westergaard i Oslo.

TERRORFARE:  Politiet reagerte kontant og med full styrke da de fikk kjennskap til at en norsk kjent kriminell skulle være i besittelse av våpen og sprengstoff for å ta livet av den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard i Oslo. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
TERRORFARE: Politiet reagerte kontant og med full styrke da de fikk kjennskap til at en norsk kjent kriminell skulle være i besittelse av våpen og sprengstoff for å ta livet av den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard i Oslo. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får nå bekreftet hvorfor den danske avistegneren Kurt Westergaard (76) umiddelbart forlot Norge mandag ettermiddag.

PST hadde informasjon som gjorde at de fryktet at en kjent kriminell med norsk statsborgerskap hadde organisert et terroranslag mot den danske tegneren.

- Vi har ingen kommentarer til Dagbladets opplysninger, er det eneste informasjonssjef Martin Bernsen i PST vil si til Dagbladet.

Tirsdag morgen ble det kjent at Westergaard i all hast hadde forlatt Norge mandag. Selv forklarte han at årsaken var hjerteproblemer. Det kunne Dagbladet tirsdag morgen avsløre at ikke var sant.

Westergaard tok selv avgjørelsen om å reise hjem til Jylland, etter at PST hadde orientert PET — som døgnet rundt passer på den drapstruede karikaturtegneren — om det planlagte attentatet. Det er ikke riktig som enkelte har hevdet at PST ba Westergaard forlate Norge.

Den danske tegneren bestemte det selv, da han ble orientert om den akutte terrorfaren.

Sprengstoff PST hadde opplysninger som tydet på at automatvåpen og sprengstoff var skaffet til veie, og at personer i miljøet rundt en kjent norsk kriminell skulle utføre et terrorattentat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer