Skulle drepes

Den kjente svenske artisten Mikael Wiehe (53) ble natt til i går utsatt for et bombeattentat, men kom ikke til skade da en sprengladning eksploderte utenfor hans hjem i Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sverige sjokkeres igjen av nazistene: Natt til mandag var det Mikael Wiehe som fikk merke nazistene på kroppen.

- Noen vil skremme og true meg til å holde kjeft. Jeg er ikke redd, men jeg er opprørt, sier Mikael Wiehe.

Sist lørdag demonstrerte den venstreradikale artisten i Malmö i sympati for fagforeningslederen Björn Söderberg, som ble henrettet av svenske nynazister for tre uker siden.

Vil prøve igjen

Mikael Wiehe var hjemme da bomben gikk av, og hørte noen rope «Sieg heil», men før han og andre naboer rakk å komme seg ut, hadde gjerningsmennene stukket av fra åstedet.

Like etter at bomben hadde gått av ringte en person som utga seg for å være fra en nazistisk organisasjon, til politiet. Han sa at han dessverre mislyktes i forsøket på å ta livet av Wiehe denne gangen. Vedkommende sa han håpet å lykkes neste gang.

- Ikke redd

Dette er andre gang på kort tid Wiehe trues av nazistene. En morgen hadde noen tegnet en jødestjerne på hans inngangsdør og skrevet «Mikael Wiehe landsforræder».

I går gikk Wiehe ut i svensk presse med sin historie. Her understreket han at han vil fortsette som han alltid har gjort.

Han kritiserer overvåkingspolitiet og justisministeren for manglende beskyttelse.

- Jeg er opprørt over at en liten gruppe nazister får lov til å trakassere meg når jeg utøver mine demokratiske rettigheter og sier hva jeg mener. Enda mer opprørt blir jeg når politiet skriver til meg at de mangler videre spor og derfor henlegger saken.

PÅ DØDSSLISTE: - Noen vil skremme meg til taushet, men jeg er ikke redd, sier Mikael Wiehe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer