Skulle drikke 900 liter vin

Lokalpolitikeren fra Frp var tom for vin etter jul. Nå er han og en kamerat dømt for smugling av 1800 liter vin fra Danmark til Sverige. Kameraten sa han skulle drikke alt selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Malmø tingsrätt fant ingen formildende omstendigheter for lokalpolitikeren og kameraten som ble tatt på fersken på Øresundbrua mellom København og Malmø 3. januar i år, skriver Romerikes Blad i dag. De to 35-åringene fra Akershus fikk to måneders fengsel hver.

- Jeg anker. Dommen er altfor streng. I avisintervjuer har andre åklagare og tjenestemenn uttalt at en til to måneders fengsel er normal straff for slike forseelser. Vi fikk dobbelt så mye. Veldig merkelig, sier lokalpolitikeren i dagens utgave av Indre Akershus Blad.

Inntil i fjor vinter ledet han lokallaget av Frp i kommunen. Nå sitter han som medlem i flere lokale utvalg, og er vrarepresentant i kommunestyret. Han angrer på hva han har gjort.

- Smuglingen var ikke planlagt i det hele tatt. Vi bestemte oss bare for å reise til Flensburg. Jeg var tom for vin etter jul, sier han til avisen.

I retten sa han at mesteparten av vinen skulle gå til bekjente. Kameraten forklarte derimot at han skulle drikke sin andel alene.

- Den forklaringen trodde verken jeg eller dommeren på, sier kammaråklagare Birgitta Müller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer