Skulle drikke offerets blod

Blackmetalvokalisten risikerer halvannet år i fengsel. Han er tiltalt for grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den voldstiltalte vokalisten i blackmetalbandet Gorgoroth riksikerer halvannet års fengsel. Det er klart etter at aktor la ned sin påstand i Sunnfjor Tingrett i dag, skriver bt.no.

- Jeg skal ofre deg, jeg skal drikke blodet ditt, skal han ropt da han angrep en 40 år gammel mann på en fest i Sunnfjord for to år siden.

Offerets vitneforklaring i Sunnfjord tingrett tirsdag var svært ulik forklaringen som den tiltalte vokalisten med kunstnernavnet «Gaahl» hadde avgitt tidligere på dagen.

Den 28 år gamle mannen som er vokalist i bandet Gorgoroth, er tiltalt for grov vold mot den 40 år gamle mannen, og risikerer inntil ni års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Vokalisten nekter imidlertid straffskyld, og hevder at det var han som var voldsofferet.

- Trodde jeg skulle dø

Forholdet som utspant seg på et nachspiel den 23. februar 2002 var dramatisk for 40-åringen.

Da han forsøkte å forlate den avsidesliggende gården i Fjaler, sto den tiltalte i døråpningen og sperret veien. Samtidig fikk offeret et slag i bakhodet.

- Fra jeg fikk det slaget, trodde jeg at dette var slutten. Jeg følte jeg så situasjonen utenfra: Nå dør jeg, forklarte mannen ifølge bt.no.

Mannen forklarte videre at han fikk et beger som han skulle samle blod i. Han ble slått en gang, men fordi satanvokalisten ikke var fornøyd med blodstrømmen, fikk 40-åringen på nytt et kraftig slag i nesa. Da skal vokalisten ha kommet med utsagnet om at han skulle drikke blodet hans.

- Jeg skal ofre deg, jeg skal drikke blodet ditt, ropte 28-åringen ifølge offeret.

- Han føk på meg

Den tiltalte «Gaahl» kom med helt andre forklaringer på det som var skjedd den aktuelle natta. Han hevdet tvert imot at det var 40-åringen som angrep ham og at han svimte av på grunn av slagene.

- Han føk på meg, og slet meg ned i en stol. Jeg husker også at jeg fikk hodet dunket inn i veggen. Han slo hele tiden. Det siste jeg husker er at jeg datt ned i sofaen, og at jeg løftet hendene for å beskytte meg. Deretter må jeg ha svimt av, fortalte «Gaahl» i retten, ifølge bt.no.

Da 28-åringen skal ha komme til selg selv igjen, sto han på gulvet mens fornærmede satt i en stol. Han skal da ha blødd kraftig.

Blodet skulle samles

Vokalisten innrømmet imidlertid at 40-åringen på et senere tidspunkt fikk et beger fra et terningspill. På spørsmål fra aktor Ronny Iden om han ga offeret beskjed om å samle opp blodet fordi det skulle drikkes, svarte 28-åringen avvisende.

- Jeg ga ham begeret for at han ikke skulle grise til, svarte «Gaahl».

Ifølge tiltiltalen skal vokalisten ha mishandlet fornærmede så grovt at han fortsatt er sykemeldt, to år etter at det skjedde.

Vokalisten er tidligere domfelt to ganger for svært grov vold. Den siste dommen var på ett års fengsel, og retten karakteriserte da voldsbruken som særlig rå og brutal, og av et omfang som gjør at handlingen ikke har noe forståelig motiv.

(NTB og Dagbladet.no)

<B>KONSERT:</B> Vokalisten i Gorgoroth er kjent for å bruke sterke virkemidler på scenen. Her avkappede sauehoder, flammer og en naken korsfestet dame i bakgrunnen. Bildet er tatt under konserten i Krakow tidligere i år. Konserten fikk Polske myndigheter til å vurdere lovligheten av å arrangere en slik konsert.