- Skulle drive djevelen bort med sex

Barnepiken beskriver seg selv i politiavhør som en sexslave, og sier at hun ble tvunget av pastor Helge Fossmo til å delta i sexritualer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Expressen): Fossmo skal ha «kjempet mot djevelen», og sex var det eneste som kunne hjelpe ham, skriver Expressen i dag.

Høsten 2003, to og et halvt år inn i sitt forhold til pastor Fossmo, skrev barnepiken følgende i dagboka si:

«Jeg har syndet så stort at jeg ikke lenger kan leve som et vanlig menneske, jeg skal være glad jeg kan være Helge Fossmos slave, jeg har ikke rett til et eget liv, jeg er takknemlig for at Helge er en god herre, jeg må lære meg å lyde Helge og gjøre alt for å fortjene nåden.»

Ifølge politiet var de begge gift på hvert sitt hold da de hadde samleie for første gang. Fossmo skal da ha sagt til henne at de skulle inngå et «forbund» ved å ha sex.

Barnepiken beskriver det som at hun adlød en ordre, og at det ikke handlet om følelser.

Himmelsk kjærlighet

Da barnepiken tvilte, skal pastoren ha sagt at deres kjærlighet var en «himmelsk kjærlighet», som bare kunne oppstå mellom to rene kristne. Med innlevelse forklarte han at den kjærligheten var høyere enn den de hadde i sine respektive ekteskap.

For å overtale barnepiken påsto pastoren også at ordet «venn» betød «elskov» eller «å elske med hverandre» på hebraisk - slik at det ikke skulle oppfattes som utroskap. Det første samleiet skjedde i pastorens villa en dag Alexandra Fossmo var bortreist.

- Uhyggelig

Etter hvert endret sexmøtene plutselig karakter, og ble seksuelle ritualer.

På denne tida kom pastoren ut for et uhell og måtte oppsøke sykehus. Han klaget over vondt i hodet, og sa at han så på det som begynnelsen på «en kamp mot djevelen».

Natta han lå på sykehuset, var barnepiken ved hans side. Dagen etter dro de hjem til pastorens villa, hvor pastorens kone Alexandra ventet.

Barnepikens ektemann skulle egentlig ha hentet henne der, men da hun skulle dra, ble Fossmo «akutt verre». Han klaget over smerter og sa at det var «Guds vilje» at barnepiken skulle bli.

Barnepiken har forklart at hun syntes dette var uhyggelig, men at hun likevel ble hos pastoren. Ifølge politiopplysninger sa Fossmo til barnepiken at han ble angrepet av djevelen og demoner.

Byttet seng med kona

For alltid å kunne være ved pastorens side ble barnepiken tvunget til å flytte inn i pastorvillaen, og Alexandra Fossmo måtte flytte inn på et annet soverom mens barnepiken tok hennes plass i dobbeltsenga. Slik levde de i seks måneder, skriver Expressen.

Pastoren sa til barnepiken at sex hjalp ham å holde djevelen og demonene borte, og at han fikk sin kraft tilbake etter samleiene.

Da pastoren på seinsommeren 2003 innledet et seksuelt forhold til en annen kvinne, naboen Daniel Lindes kone, måtte barnepiken innimellom sove på sofaen i stua.

Når elskerinnen forlot huset, pleide pastoren å rope barnepiken inn på soverommet igjen.

PASTOREN: Grove sexpåstander mot Knutby-pastoren Helge Fossmo fra barnepiken som har tilstått drap.
BARNEPIKEN:</B> - Jeg skal være glad jeg kan være Helge Fossmos slave, skrev Barnepiken i dagboka.