DÅRLIG IDÈ: Disse lastebilene kjørte rundt i London i juli, men prosjektet vil ikke videreføres. Foto: EPA/NTB Scanpix
DÅRLIG IDÈ: Disse lastebilene kjørte rundt i London i juli, men prosjektet vil ikke videreføres. Foto: EPA/NTB ScanpixVis mer

Skulle egentlig kjøre rundt og oppfordre ulovlige innvandrere til å komme seg hjem. Men nå snur den britiske innenriksministeren

- Det var ingen god idé, innrømmer hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innenriksminister Theresa May innrømmer at lastebilene som oppfordret ulovlige innvandrere til å dra hjem ikke var en suksess, og sier at de ikke vil bli en del av en nasjonal kampanje, melder BBC.

De kontroversielle lastebilene med plakater som spør «Er du i Storbritannia ulovlig?» og advarselen «Dra hjem eller bli arrestert» kjørte en stund rundt i Londons gater som et pilotprosjekt i juli.

- De var ingen god idé, innrømmet May i det britiske parlamentet.

- Jeg har sett på den foreløpige evalueringen sammenlinket med planene, og det var noe avkastning som et resultat av det. Politikere må være villige til å stå opp og si i fra når de synes noe faktisk ikke var en god idé, sier May.

Opposisjonen krever at May må ta ansvaret for det de mener er en komplett fiasko.

Men May forsvarer regjeringens forsøk på å stramme inn innvandringspolitikken, og mener innsatsen har ført til at rundt 4000 personer har forlatt Storbritannia.