- Skulle få 1000 kroner hvis jeg hoppet på ham med skøyter

Hoppemannen er nå i politiets varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den godt voksne mannen som ifølge politiet skal ha betalt unge gutter for å hoppe på magen hans, gikk i dag selv til politiet.

- Mannen tok selv kontakt med politiet fredag, og det er planlagt avhør seinest mandag. Mannen har nå status som mistenkt, sier lensmann ved Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor Kurt Nilsen til ba.nett.no.


Med skøyter 
Dagbladet har i dag vært i kontakt med en femten år gammel gutt fra Stavanger. Han forteller at han ble kontaktet av Hoppemannen på MSN messenger i sommer.

- Han tok kontakt med meg i sommerferien. Han kalte seg for «Gunner» og lurte på om jeg ville møte han for å hoppe på magen hans, forteller gutten.

Han skulle få godt betalt dersom han takket ja til hoppejobben.

- Han sa at jeg skulle få 300 kroner i timen for det, og hvis jeg ville hoppe på han med skøyter skulle jeg få 1000 kroner. Han har også spurt om jeg kan hoppe fra et biltak med fjellsko og lande på ansiktet hans, forteller gutten.

Femtenåringen takket imidlertid nei til tilbudet.

- Han virket jo helt syk i hodet, sier han.

Hoppemannen har også bedt femtenåringen spørre vennene sine om de vil hoppe på han.

- Han sa at han ville gi meg 300 kroner ekstra hvis jeg tok med meg venner som veier under 50 kilo, forteller gutten.


Forbereder seg til stunt
Politiet har lenge jobbet for å finne ut hvorfor den voksne mannen ønsker å bli hoppet på av unggutter.

- Jeg har aldri vært borti noe lignende. Det han driver med er jo høyst merkverdig, og vi lurer på hva som driver han til å holde på med dette. Vi ønsker å finne ut om det han driver med er uriktig, sier lensmann Nilsen til Dagbladet.no.

Ifølge vår unge tipser sier Hoppemannen selv at han forbereder seg til et stunt.

- Han sier at han øver til et viktig stunt som skal skje om noen år.

- Hva slags stunt er dette?

- Det vil han ikke si noe om, sier gutten.

Siden 2000
Hoppemannen har lurt gutter til å hoppe på han helt siden begynnelsen av 2000-tallet, og at han har betalt de med alt fra smuglesigaretter til sprit. Etter det Dagbladet kjenner til skal han ved et tilfelle tilbudt en gutt 250 kroner for å få brekt nesa si.

SKØYTE-ØNSKE: Den såkalte Hoppemannen skal ha tilbudt en femten år gammel gutt fra Stavanger 1000 kroner hvis han hoppet på magen hans med skøyter. Hoppemannen gikk i dag selv til politiet. Han skal etter planen avhøres førstkommende mandag. Foto: NINA RUUD
SKØYTE-ØNSKE: Den såkalte Hoppemannen skal ha tilbudt en femten år gammel gutt fra Stavanger 1000 kroner hvis han hoppet på magen hans med skøyter. Hoppemannen gikk i dag selv til politiet. Han skal etter planen avhøres førstkommende mandag. Foto: NINA RUUD Vis mer

Han har etter det Dagbladet erfarer møtt flere gutter i alderen 13 til 15 år i Brønnøysund og Mo i Rana siden 2000, med det formål å få dem til å hoppe på magen hans.

- Det har foregått slik at mannen har ligget på rygg på gulvet, mens guttene har stått på noe høyere oppe. Så har de hoppet ned og landet på mannens mage, forteller lensmann Kurt Nilsen.

- Skulle få 1000 kroner hvis jeg hoppet på ham med skøyter