Aleksej Navalnyj i fengsel:

Skulle få besøk - var forsvunnet

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er blitt overført fra ett fengsel til et annet, men Navalnyjs advokater får ikke vite hvor han er.

BORTE: Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er blitt overført fra ett fengsel til et annet, men den russiske kriminalomsorgen vil ikke fortelle Navalnyjs advokater hvor han er, hevder advokatene. Foto: Reuters / NTB
BORTE: Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er blitt overført fra ett fengsel til et annet, men den russiske kriminalomsorgen vil ikke fortelle Navalnyjs advokater hvor han er, hevder advokatene. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag skulle advokatene til den domfelte opposisjonslederen Aleksej Navalnyj besøke ham i Koltsjugino-fengselet, tre timers kjøring nordøst for Moskva.

Etter flere forsinkelser skal advokatene så ha fått beskjed om at Navalnyj var blitt overført til et annet fengsel.

Nå vet ikke Navalnyjs advokater hvor han er, og får heller ikke vite det, forteller Navalnyjs advokat Olga Mikhailova til radiokanalen Ekho Moskvy.

- Må spore ham opp

Hun forteller radiokanalen at de ikke har fått noen beskjed på forhånd om at Navalnyj skulle overføres til et annet fengsel, og refser kriminalomsorgen for ikke å ha gitt dem beskjed.

- Akkurat nå vet vi ikke hvor han er, sier Mikhailova til Ekho Moskvy.

- Kriminalomsorgen burde ha varslet de pårørende om hvor han er blitt overført, men dette blir ikke gjort, sier hun videre.

Og forteller også at dette ikke er første gang Navalnyj er blitt overført uten at noen har fått beskjed.

- Forrige gang måtte vi spore ham opp selv. Nå, tydeligvis, oppfordres vi igjen til å spore ham opp på egen hånd, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer