Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle få kjøreforbud

LILLESTRØM (Dagbladet.no): «Ingen rett til kjøring på tunet» noterte Veronica Orderud på en gul lapp i mai 1999. Kjøreforbud for svigerfar skulle være med på å skape fred og fordragelighet på gården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Jørn Maurud fortsatte i dag utspørringen av Veronica Orderud. Hun har måttet forklare seg inngående om sin kjennskap til kontrakter, skjøter og falske underskrifter. Veronica fortalte at hun ble forbanna når ektemannen Per fortalte at han hadde forfalsket farens underskrift.

- Jeg hadde en kraftig reaksjon, men det tror jeg ikke egner seg for å gjengi her. Jeg ble ganske forbanna, sa hun i retten i dag.

- Drakk mye

I går ble hun kjørt hardt på de nedsettende kommentarene om hennes drepte svigerfar i sin dagbok. I dag tok Maurud opp bemerkninger hun hadde kommet med om Kristian Orderud i et møte med ektemannen Per og hans søster Anne Orderud Paust.

«Jeg har aldri sett ham edru» skal Veronica ha sagt i møtet ifølge notater Anne gjorde seg.

Var han en fyllik? spurte statsadvokat Maurud i retten i dag.

- Det har jeg aldri sagt, og jeg har ikke belegg for å påstå at han var alkoholiker. Jeg synes det er vanskelig si noe særlig om disse tingene nå. Det er alltid vanskelig å snakke om slike ting når folk er borte, svarte Veronica.

Drakk han hele tiden, var han alkoholiker? ville Maurud vite.

- Det vet jeg ikke, svarte Veronica.

Men hva var din oppfatning?

- Han nøt alkohol til litt merkelige tider, tider som ikke var naturlig, svarte Veronica.

Skulle få kjøreforbud

Under lagmannes utspørring i går forklarte Veronica seg om det hun oppfattet som den vettløse kjøringa til Kristian Orderud. Veronica mente han ikke var kjøredyktig, og at han skal ha kjørt av veien, inn i låveveggen, og en gang nesten tatt livet av en av hennes hunder med kjøringa si.

I mai 1999 noterte Veronica «Ingen rett til å kjøre over tunet.» på en gul lapp. Hun husket ikke når dette ble skrevet, men påtalemyndigheten mente det kunne være notert under samtaler om et forlik i den bitre gårdstvisten.

- Det var ikke et viktig punkt, men jeg var jo redd for bikkjene mine, sa Veronica.

Men var det ikke meningen at dette forliket skulle skape fred og fordragelighet i familien? undret statsadvokat Maurud.

- Jo, men kjære deg, det var ikke for å være vanskelig. Poenget var at Kristian ikke skulle kjøre i det hele tatt. Han hadde ikke førerkort og hadde ikke øyne til å kjøre, sa Veronica.

I RETTEN: Veronica Orderud, med Per Orderud i bakgrunnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!