Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle fått hjelp i går

17-åringen skulle hentes hjemme i leiligheten av et akuttpsykiatrisk team i går. Nå er han mistenkt for å ha drept moren sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I samråd med moren gjorde vi avtale om at akutteamet skulle komme onsdag 19. januar. Det viste seg å være en dag for seint, sier Are Helseth, administrerende direktør ved Akershus universitetssykehus. Tirsdag ble de to funnet liggende i leiligheten de bodde i på Haugenstua i Oslo. 44-åringen var død. Obduksjonen i går viste at hun er drept av knivstikk. 17-åringen er mistenkt for drapet.


Ei uke før drapet slo 17-åringens lege alarm til sykehuset.

- Vi fikk en henvendelse fra fastlegen 10. januar. Den ble mottatt av barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved sykehuset. I og med at gutten fyller 18 år om kort tid, ble det avtalt at han skulle få tilbud gjennom voksenpsykiatrien. Vi ble enige om at det skulle søkes plass ved Grorud distriktspsykiatriske, sier Helseth.

Gikk hos psykolog

17-åringen har gått hos psykolog.

- Vi ble kontaktet første gang i Juni 2004. Siden den gang har han fått oppfølging hos psykolog i bydelen, opplyser Helseth.

Den etnisk norske 17-åringen gikk i 1. klasse på allmennfaglinja ved Stovner VGS.

- Dette er en tragisk sak. I dag har vi ivaretatt de personer som er berørt av hendelsen, klassekamerater og lærere, opplyser rektor ved Stovner videregående skole, Bjørn Erik Croff.


Naboer og venner Dagbladet har vært i kontakt med, beskriver ham som utadvendt og hyggelig.

 DREPT:  Den 44 år gamle kvinnen ble funnet drept ved 15.30-tida tirsdag. Gutten hadde store knivsår. Foto: Tore Bergsaker
DREPT: Den 44 år gamle kvinnen ble funnet drept ved 15.30-tida tirsdag. Gutten hadde store knivsår. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

Slår alarm igjen

Finn Abrahamsen, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, slo i fjor sommer alarm etter at en psykisk syk somalier drepte en person på trikken i Oslo. Nå slår han alarm igjen, og synes det er tragisk med nok et slikt tilfelle.


- Det er forferdelig leit at dette skjer, og spesielt når det rammer unge mennesker, sier Abrahamsen til Dagbladet.

17-åringen ble operert for kuttskader tirsdag kveld, men han var i går fortsatt så dårlig at han ikke har blitt avhørt. Politiet tror nå at guttens skader er selvpåførte. Politiet snakket i går med flere pårørende for å få et bedre bilde av situasjonen i familien.

- Riktige vurderinger

Administrerende direktør ved Akershus universitetssykehus, Are Helseth, satt i hele går i møter med dem som har arbeidet med gutten. Han kan ikke se at sykehuset kunne ha reagert raskere.

- Jeg synes det ser ut som om de har tatt riktige vurderinger hele veien, sier Helseth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media