Skulle fiske med dynamitt på dypt vann

Forsvarer Thomas Randby forklarer at klienten skulle bruke sprengstoff på fisketurer.

BESLAG: Armbrøst og andre funn ble beslaglagt og fraktet bort fra boligen til ekteparet. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
BESLAG: Armbrøst og andre funn ble beslaglagt og fraktet bort fra boligen til ekteparet. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Ekteparet fra Siljan som onsdag ble arrestert for å ha laget og oppbevart sprengstoff hjemme i boligen på Snurråsen i Siljan, blir i dag varetektsfengslet. Politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang legger ned påstand om henholdsvis fire og to uker med brev og besøkskontroll, men ikke medieforbud. Fire uker for ektemannen (33) og to uker for kona (23). Kjennelse faller senere i dag.

- Min klient erkjenner straffskyld for heleri, men nekter straffskyld for tyveri. Hva dette dreier seg om kan jeg ikke si noe om, så lenge det har vært et lukket rettsmøte, forklarer Thomas Randby.

Mannen er siktet for å ha deltatt i et våpentyveri i Vestfold i forrige uke.

Bekymret for kona - Hva med kona?

- Han er opptatt av henne og ber om at hun må løslates, og håper at hun kan løslates allerede i dag.

- Kan klienten din si noe om våpenbeslaget som er gjort. Har han rettigheter til disse våpnene?

- Han nekter som sagt for tyver, men dette med våpen i huset er en del av fengslingsmøtet og kan ikke gå inn på det, sier Thomas Randby.

- I sjokk Klienten ble avhørt uten forsvarer til stede. Randby forteller at det ikke er uvanlig i Norge.

- Sånn er det i de fleste saker. Men i saker med mer alvorlighetsgrad øker nok frekvensen med forsvarer til stede, sier han.

Ifølge advokat Morten Wexels erkjenner ikke kvinnen straffskyld etter siktelsen. Han legger til at hun er strekt preget av situasjonen og i sjokk.

- Hun er nedbrutt og hevder å ikke ha noe med dette å gjøre, sier Wexels.

FORSVARER: Thomas Randby er forsvarer for 33-åringen som er siktet for å ha laget bombe hjemme i boligen i Siljan. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FORSVARER: Thomas Randby er forsvarer for 33-åringen som er siktet for å ha laget bombe hjemme i boligen i Siljan. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer