- Skulle fly i fylla

Piloten i flyselskapet Virgin Atlantic skulle føre flyet med 383 passasjerer fra USA til England. Så skjønte ansatte ved flyplassen at noe var galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle piloten på flight VS22 fra Washington til London hadde kommet seg inn på flyet, da det ble slått alarm kort tid før avgang. Ansatte ved flyplassen hadde lagt merke til mannens oppførsel, og syntes i tillegg at det luktet alkohol av ham.

De mente piloten trolig skulle fly i beruset tilstand, og varslet sine overordnede som tok kontakt med politiet på flyplassen.

Piloten ble pågrepet inne på flyet, og ble eskortert ut. Avgangen ble utsatt i 23 timer.

Tatt ut av tjeneste

- Vi bekrefter at en av våre piloter er pågrepet av Metropolitan Washington Airport Authority Police Department, og er mistenkt for å ha vært påvirket av alkohol. Sikkerheten til våre passasjerer er førsteprioritet hos Virgin Atlantic. Vi har en nullgrense for alkohol, sier flyselskapets talsmann, Paul Moore, i en pressemelding.

- Piloten er tatt ut av tjeneste, og vi skal gjennomføre en intern granskning.

55-åringen er avhørt at politiet på flyplassen, men det har så langt ikke kommet opplysninger om hva som ble sagt i avhøret. Alle passasjerene i flyet ble booket inn på hotell.

Piloten er amerikansk statsborger, men bor i Storbritannia. Han har vært i Virgin Atlantic i 14 år, og blir beskrevet som svært erfaren og populær.

Skjedd før

11. november i år ble et fly fra British Airways holdt tilbake på Gardermoen etter mistanke om at flere besetningsmedlemmer hadde drukket. Styrmannen (26) og purseren (48) hadde alkoholverdier som oversteg grensa.

Kapteinen på avgangen hadde ikke ulovlig promille, men valgte å si opp jobben siden han følte seg ansvarlig for hendelsen.

Alle tre risikerer å måtte svare for seg i en straffesak i Norge eller Storbritannia.

STANSET: Den promillemistenkte piloten er tatt ut av tjeneste.