Skulle fly paraglider - stupte i steinrøys

De to mennene skulle ut med hangglider, men kom aldri i lufta. I stedet falt de 15 meter ned i en steinrøys og måtte ha hjelp av Luftambulansen for å komme i sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygeturen med paraglider var over før den startet. Et fall i spranget endte i steinrøysa 15 meter nedenfor. To menn måtte ha hjelp fra Luftambulansen for å komme seg i trygghet.

Med lettere bruddskader ble mennene på 30 og 56 år fløyet med Luftambulansen til Voss sjukehus etter fallet i Hanguren, like nord for Voss sentrum ved 16.30-tida lørdag.

- Paraglideren stupte like etter at den tok av. Ut over det vet vi foreløpig ikke hva som skjedde, sier lensmannsbetjent Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor til NTB.

Fallet endte i ei steinrøys 15 meter nedenfor uthoppspunktet. Der ble de to mennene liggende slik til at de måtte løftes med line over i et helikopter fra Luftambulansen. Deretter ble det en annerledes flytur for de to - med Luftambulansen til sykehuset.

- Begge er ved bevissthet. De har lettere bruddskader og det ser ut til å gå bra med dem, sier vakthavende overlege på kirurgisk avdeling ved Voss sjukehus, Tor Nedrebø til NTB.

(NTB)