Skulle flytte 6.000 arbeidsplasser - har greid 85

Senterpartiet er et stykke unna å oppfylle valgløftet om å flytte 6.000 statlige arbeidsplasser ut fra Oslo. Etter fem år i regjering er resultatet 85, skriver Bergens Tidende.

HAR LITT IGJEN: Senterpartiet har et stykke igjen om de skal oppfylle valgløftet om å flytte 6.000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
HAR LITT IGJEN: Senterpartiet har et stykke igjen om de skal oppfylle valgløftet om å flytte 6.000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi akter å sette hardt mot hardt for å få Arbeiderpartiet med på en storstilt flyttesjau. 6.000 statlige arbeidsplasser skal ut av Oslo i løpet av fire år, sa daværende nestleder i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, til Bergens Tidende i juni 2005.

For å komme til 85 arbeidsplasser har Bergens Tidende tatt med et statlig investeringsselskap, et kompetansesenter for distriktsutvikling,

Norsk Villreinsenter og de to generalinspektørene for hæren og sjøforsvaret. Også politihøyskolen i Stavern telles med, samt de 22 arbeidsplassene i Statens bygningstekniske etat som skal flyttes til Gjøvik.

Flyttingen av Veterinærhøgskolen til Ås er ikke med fordi det er en del av Stor-Oslo. Arbeidsplasser som er flyttet som resultat av omorganisering i Forsvaret eller i det regionale helseforetaket er heller ikke med.

Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum medgir at målet om 6.000 utflyttede arbeidsplasser langt fra er nådd.

- Men det fikk vi jo heller ikke gjennomslag for i Soria Moria. Vi har konstant fokus på dette, men det er krevende å få til utflytting, fordi det er veldig mange ulike interesser i slike saker, sier han.

Som arbeids- og administrasjonsminister i 2001-04 flyttet Høyres Victor Norman sju tilsyn med til sammen 900 ansatte ut av hovedstaden.

(NTB)