Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle flytte ulykkesbussen fra trikkeskinnene

- Dette er veldig tragisk, sier administrerende direktør Phillip Engedal i busselskapet Nobina .

BUSSEN: En person ble drept etter at denne bussen løp løpsk på Carl Berners plass søndag kveld. Tre personer ble lettere skadet. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix
BUSSEN: En person ble drept etter at denne bussen løp løpsk på Carl Berners plass søndag kveld. Tre personer ble lettere skadet. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør Phillip Engedal i busselskapet Nobina bekrefter at den tragiske ulykken skjedde da den kvinnelige bussjåføren skulle skrive skademelding etter å ha kollidert med en personbil på Carl Berners plass i Oslo, like etter klokken 20 søndag kveld.

- Sjåføren skulle flytte bussen og skrive skademelding. Det ser ut som om dødsulykken skjedde i sammenheng med dette. Detaljene rundt dette vet vi ikke ennå, det er det politiet holder på med å etterforske, sier Engedal til Dagbladet.

En mann i 30-årene omkom og tre andre ble lettere skadd da en buss kom ut av kontroll ved Rosenhoff i Oslo søndag kveld.

Vitner på stedet beskrev for Dagbladet at bussen rev med seg mye på veien, blant annet to trafikklys og et juletresalg, før den stoppet på en parkeringsplass.

Juletrær lå strødd, og bussen bommet så vidt på et stort tre før den krasjet inn i noen parkerte biler.

Bussjåføren kontaktet trafikkledelsen i busselskapet etter at 31 bussen hadde kollidert med en personbil.

- Vet ikke hva som gikk galt - Sjåføren meldte inn ulykken, og fikk beskjed om å flytte bussen fra trikkeskinnene for så å skrive skademelding. Etter dette gikk det en og en halv time før vi fikk kontakt med sjåføren igjen. Vi vet fremdeles ikke detaljene om hva som gikk galt. Vi er nødt til å få uttalelser fra de som satt i bussen eller de som var vitner til ulykken før vi vet noe mer, sier Phillip Engedal.

Bussjåføren ble sendt til legevakten for en sjekk etter ulykken.

- Hun er selvfølgelig sterkt preget av ulykken, og hun har fått med seg hva som har skjedd. Hun var omtåket etter ulykken, men fikk ingen alvorlige fysiske skader. Nå avventer vi at hun skal avgi en fullstendig forklaring til politiet, sier Phillip Engedal.

Han beskriver bussjåfør som en erfaren sjåfør som har kjørt buss i flere år, og sier at stemningen er trykket i bedriftens lokaler.

- Det er en svært tung dag for alle sammen. Slike situasjoner er noe vi kontinuerlig jobber for å unngå, dette skal ikke skje. Alle i bedriften har tatt dette svært tungt, sier administrerende direktør Phillip Engedal i busselskapet Nobina.

Han har vært på ulykkesstedet i går og deler av natten for å bistå politiet i sitt arbeid.

- Vi gjør nå hva vi kan for hjelpe politiet på best mulig måte slik at de kan finne årsaken til ulykken, sier Engedal.

Statens havarikommisjon for transport er satt inn på begge bussulykker i Oslo denne helga.

- Vi har begynt å samle inn informasjon og gjør vurderingene som trengs. Nå skal vi ha et møte og gjennomgå materialet så langt. Videre mer det mer faktainnnsamling og klarlegging av hva som faktisk har skjedd. Det er mye arbeid, sier direktør William J. Bertheussen til Dagbladet.