Israel-kritikk:

Skulle følge barn til skolen, men ble nektet innreise til Israel

Nok en gang blir norske borgere nektet inngang til Israel. - Dette handler om at Israel ikke ønsker kritikk, mener Kirkens Verdensråd.

FÅR FØLGE: De palestinske barna som går på Cordoba-skolen i Hebron trenger daglig å bli fulgt av internasjonale observatører for å unngå trakassering, enten fra israelsk militære i sjekkposter, eller fra israelske bosettere. De siste to åra har Israel nektet stadig flere ledsagere innreise til Israel - og dermed de palestinske områdene. Foto: Kirkens Nødhjelp
FÅR FØLGE: De palestinske barna som går på Cordoba-skolen i Hebron trenger daglig å bli fulgt av internasjonale observatører for å unngå trakassering, enten fra israelsk militære i sjekkposter, eller fra israelske bosettere. De siste to åra har Israel nektet stadig flere ledsagere innreise til Israel - og dermed de palestinske områdene. Foto: Kirkens Nødhjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig som Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide besøkte Israel i januar, ble Kirkens Nødhjelp-ansatte Liv Snesrud nektet inngang til landet.

Norge protesterte, men uten resultat. I stedet ble ytterligere to nordmenn nektet innreise til Israel, bare uker seinere.

Følger barn

De to skulle være observatører for Kirkens verdensråds EAPPI-program, der de blant annet følger barn til og fra skolen for å forhindre trakassering fra israelsk militære eller bosettere, men også for å unngå at palestinske barn kaster stein på israelske soldater.

- De er gjester av kirkene i Jerusalem, og skal være uavhengige observatører. I Hebron er barna helt avhengige av å bli ledsaget til og fra skolen for å unngå trakassering, både på sjekkposter og på skolevei, sier Snesrud.

Handler om politikk

Men de norske ledsagerne fikk ikke komme inn i Israel, og den israelske innenriksminister Aryeh Deri tvitret følgende (KNs oversettelse):

«Jeg beordret i dag at det forhindres innreise til landet for to norske aktivister fra den globale kirke fordi de hadde kommet til Iandet for å overvåke det som skjer i Judea og Samaria, og spesielt IDFs aktiviteter ved urolige sjekkposter. På forespørsel av sikkerhetspersonell vil jeg fortsette med og forhindre innreise av aktivister fra utlandet som har som hensikt å forstyrre orden i områder med friksjon», skrev ministeren (tvitring i boks, på hebraisk).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer