Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle fra fest, kom bare hundre meter

Politiet i Vestfold: - Vi skal sjekke promille.

 SKULLE BARE OVER SUNDET:  De to ungdommene skulle hjem fra fest rett over sundet til holmen i bakgrunnen. Isetden kolliderte de med den fortøyde båten i forgrunnen, en Windsy Khamsin. FOTO: PER FLÅTHE.
SKULLE BARE OVER SUNDET: De to ungdommene skulle hjem fra fest rett over sundet til holmen i bakgrunnen. Isetden kolliderte de med den fortøyde båten i forgrunnen, en Windsy Khamsin. FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STYRSVIK/OSLO (Dagbladet): De to unge mennene på 19 og 20 år fra Bærum, som omkom i båtulykken på Styrsvik på  Nøtterøy, skulle bare ta seg over et smalt sund til holmen der de bodde.

Ifølge en lokalkjent person som Dagbladet har pratet med etter ulykken, skal mennene ha vært nærmere 90 grader ute av kurs og kjørt knapt 100 meter, da de kolliderte med en oppankret båt.

Hjem fra fest De to omkomne bodde på en holme rundt 200 meter fra kollisjonsstedet, og var på vei hjem etter en hyggelig kveld og natt sammen med kamerater.

- De to omkomne skal ha vært på vei hjem fra fest. Nå skal politiet blant annet undersøke om de hadde promille da ulykken skjedde.

- Vi har vitneobservasjoner på hva som skjedde, men vil ikke gå ut med mer før vi har snakket nærmere med de pårørende, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til budstikka.no.

Lyst og god sikt Ifølge den lokalkjente Dagbladet snakket med er det svært vanlig blant unge mennesker å bruke skjærgården til hyggelig samvær. Det betyr at det fort kan bli morgen før deltakerne vender hjem.

 ULYKKESBÅTEN: Gummibåten som de to ungdommene brukte, blir trukket på land i Knarberg båthavn etter ulykken. 
Foto: Peder Gjersøe / Scanpix.
ULYKKESBÅTEN: Gummibåten som de to ungdommene brukte, blir trukket på land i Knarberg båthavn etter ulykken. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix. Vis mer

På ulykkestidspunktet var det lyst og god sikt.

Hyttefolket i Styrsvik ved Kjøpmannsskjær er sterkt preget av ulykken, og ønsket ikke å fortelle til media hva de hadde opplevd i natt. De omkomne var kjent av mange i området.

Flere av naboene var på ulykkesstedet få minutter etter en kraftige smellem like før klokka 04 i morges. Noen stupte også i sjøen for å leite etter de savende.

Dykkere fra Drammen brannvesen ble sendt for å sokne.

Tre kvarter på ni meter Klokka 04.49 fikk politiet melding om at de to var funnet.

 ULYKKESBÅT:  De to ungdommene som druknet etter båtulykken i Vrengensundet i natt, kjørte denne RIB'en rett inn i en fortøyd båt. MMS-FOTO: PER FLÅTHE.
ULYKKESBÅT: De to ungdommene som druknet etter båtulykken i Vrengensundet i natt, kjørte denne RIB'en rett inn i en fortøyd båt. MMS-FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer

Vaktleder i Drammen brannvesen opplyser til Dagbladet at de to unge mennene uten redningsvest ble funnet på ni meters dyp.

Da hadde de vært under vann i om lag tre kvarter.

 LÅ FORTØYD: Dette er båten som lå fortøyd i Styrsvik og som ble truffet av en ribb med to 20-åringer om bord - se merket i baugen. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix.
LÅ FORTØYD: Dette er båten som lå fortøyd i Styrsvik og som ble truffet av en ribb med to 20-åringer om bord - se merket i baugen. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix. Vis mer