Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forlovelse på Trolltunga

Skulle fri til kjæresten på Trolltunga - flere hadde samme plan

Det var ikke første gang Jostein Soldal har guidet turgåere med gifteplaner i lomma. Men da tre menn plutselig knelte, ble han overrasket.

DE SA JA: Tre par forlovet seg på samme tur på Trolltunga forrige uke. I midten er Michael Blanchette og Haley Brunemann. Foto: Trolltunga Active
DE SA JA: Tre par forlovet seg på samme tur på Trolltunga forrige uke. I midten er Michael Blanchette og Haley Brunemann. Foto: Trolltunga Active Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har skjedd ganske ofte at folk har vært med på turene våre og fridd. Det begynner å bli ganske vanlig. Men dette var jo litt vittig, forteller Soldal.

Han var guide for en større gruppe turgåere til Trolltunga da intet mindre enn seks av turgåerne endte opp som nyforlovede på toppen.

Det var Hardanger Folkeblad som først skrev om saken.

- Burde tenke over hvem man drar på tur med

- Vi så jo det var ett par hvor mannen gikk ned på kne. Så kom et annet par, vi trodde de spøkte. Men så kom det tredje paret. Vi guidene visste ingenting, så det var jo ganske gøy, forteller Soldal.

- Det kan jo se ut som det er en smitteeffekt her, så man burde kanskje tenke over hvem man drar ut på tur med, sier han spøkefullt.

Han anslår at så mange som flere hundre par har valgt de naturskjønne omgivelsene som sted for det store spørsmålet.

- Ja, det begynner å bli såpass. Spesielt sommerstid hører vi ofte applaus, og da har noen fridd. Det er mange utlendinger som har planlagt dette i månedsvis, forteller han.

- Kjekt å dele øyeblikket

Ett av de tre parene var Michael Blanchette og Haley Brunemann fra Texas. Blanchette skriver i en e-post til Hardanger Folkeblad at han bestemte seg for å fri på Trolltunga etter de hadde begynt å planlegge turen. Haley hadde allerede sett for seg at et frieri på Trolltunga ville vært romantisk, men ble likevel overrasket.

- Det var veldig romantisk. Å være så høyt oppe på fjellet, og overskue vannet, er en euforisk opplevelse i seg selv. Det var ikke mange folk der, og det føltes som «vårt» øyeblikk, på toppen av verden, skriver hun.

Også de ble overrasket over at de ikke var alene om å bli forlovet akkurat der og da.

- Vi hadde nettopp kommet oss gjennom den tøffe turen, og fikk en grunn til å feire på toppen. Jeg tror alle syntes det var kjekt å dele øyeblikket, sier Haley til avisa.

FRIERI: Amerikanske Seth Dixon hadde ventet lenge på å fri til kjæresten. Nå har filmen av frieriet gått viralt - og ikke fordi frieriet gikk som planlagt. Video: KMBC / CNN. Vis mer

Bryllup på toppen?

Nå skulle Soldal ønske at noen tar det enda et steg videre, og arrangerer bryllup ute på tuppen.

- Det hadde jo vært gøy. Jeg tror mange drømmer om bryllup der oppe, men det er jo en del logistikkutfordringer med noen skrale besteforeldre og slikt på vei opp.

En tur til Trolltunga tar fort ti-tolv timer, så det må være et sprekt brudefølge som i så fall kommer på fest.

- Det er jo en lang tur, og i så fall må det jo fort inkludere noen taler og en treretters middag. Vi måtte vel hatt en overnatting, tror Soldal.

Med de rette betingelsene er det likevel ingenting som hindrer at noen smis i hymens lenker på toppen av fjellet.

- Også må man vel invitere litt spreke gjester, påpeker han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media