Skulle gå en ekstra tur og forlot familien i går 12.30 - søkk borte på påskefjellet

Store letemannskaper og Sea King-helikopter leter med full styrke etter mannen i 50-åra.

STORE LETEMANNSKAPER: Mellom 30 og 40 personer leter etter den savnede mannen i 50-åra. Foto: Nordland Røde Kors
STORE LETEMANNSKAPER: Mellom 30 og 40 personer leter etter den savnede mannen i 50-åra. Foto: Nordland Røde KorsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Sea King-helikopter gjorde i 17-tiden i dag nye søk etter en mann i 50-årene som forsvant på påsketur på Beiarfjellet klokka 12.35 i går formiddag.

Mannen hadde vært på påsketur med familien. De skal ha gått ut fra den store parkeringsplassen ved tunnelen og gått videre østover på Beiarfjellet. Mannen skal ha ønsket seg en ekstratur og forlot familien klokken 12.35.

- Bra med ressurser - Vi har bra med ressurser fra Røde Kors, Forsvaret og politiet på fjellet nå, i tillegg til frivillige og tollvesenet. Det har snødd mye der oppe, men sikten har bedret seg fra tidligere i dag, sier operasjonsleder Bent Are Eilertsen ved Salten politidistrikt til Dagbladet.

Distriktsrådleder Espen Haugerstuen i Nordland Røde Kors opplyser at de har 18 personer som er ute og leter etter mannen. Han forteller om utfordrende framkommelighet.

- Snøscooterene sliter med å få tak i løssnøen, og det er også vanskelig å ta seg fram med ski og truger. Enkelte områder er det en meter snø, sier Haugerstuen.

- Sikten har bedret seg fra i natt og morges, så Sea Kingen står standby for å utnytte lukene, sier han videre.

- Spor har snødd igjen Operasjonsleder Eilertsen opplyser at det er mellom 30 og 40 personer som deltar i leteaksjonen. De deler på 17 snøscootere, beltevogner og fire hunder.

VANSKELIG SIKT: Lende går i ett med himmelen og sikten er dårlig på Beiarfjellet. Det vanskeliggjør leteaksjonen betydelig. Foto: Nordland Røde Kors
VANSKELIG SIKT: Lende går i ett med himmelen og sikten er dårlig på Beiarfjellet. Det vanskeliggjør leteaksjonen betydelig. Foto: Nordland Røde Kors Vis mer

Det er varierende lende på Beiarfjellet, og er til vanlig et yndet område for skiturister i tillegg til Tållådalen i Beiarn.

- Alle spor har snødd igjen, men vi vet hvor han gikk utfra og har en plan med letingen, sier Eilertsen.

- Vi har forhåpninger når vi leter, men vi vil gjøre en ny vurdering i kveld vedrørende status for videre leting.

BRA MED RESSURSER: Det er store ressuser inne på Beiarfjellet for å lete etter mannenn i 50-årene. Foto: Nordland Røde Kors
BRA MED RESSURSER: Det er store ressuser inne på Beiarfjellet for å lete etter mannenn i 50-årene. Foto: Nordland Røde Kors Vis mer