Skulle gå fra Florida til New York i «hamsterhjul» - skylte i land

En mann fra Florida som forsøkte å gå til New York over Atlanterhavet, fikk strandgjester til å klø seg i hodet da han plutselig skylte i land på østkysten.

HER ENDTE FERDEN: Langdistanseløperen kom ikke langt i det sjøsatte «hamsterhjulet» sitt. Foto: Lensmannskontoret i Flagler County
HER ENDTE FERDEN: Langdistanseløperen kom ikke langt i det sjøsatte «hamsterhjulet» sitt. Foto: Lensmannskontoret i Flagler County Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langdistanseløperen Reza Baluchi skylte i land i St. Augustine i Florida i den oppblåsbare bobla si, som han kaller «hydropodden».

Han skulle opprinnelig til New York over Atlanterhavet, over 1600 kilometer nord. Men endte bare 48 kilometer fra utfartsstedet – sør.

- I morges responderte FCSO på melding om et fartøy som hadde skylt i land i Hammock-området. Personen på innsida sa at han var på vei til New York, men at det oppsto komplikasjoner som førte ham tilbake til kysten, skrev lensmannskontoret i Flagler County søndag.

De opplyste at den amerikanske kystvakten ble kontaktet for å ta over saken.

IKKE FØRSTE GANG: Det er ikke første gang Baluchi tar hjulet fatt for å krysse lange strekninger. Her fra da han forsøkte å komme seg til Bermuda i 2016. Foto: Jim Rassol / South Florida Sun-Sentinel / AP / NTB
IKKE FØRSTE GANG: Det er ikke første gang Baluchi tar hjulet fatt for å krysse lange strekninger. Her fra da han forsøkte å komme seg til Bermuda i 2016. Foto: Jim Rassol / South Florida Sun-Sentinel / AP / NTB Vis mer

Ifølge Sun-Sentinel ble Baluchi nødt til å skylle i land fordi han oppdaget at sikkerhets- og navigasjonsutstyr, som seinere har kommet til rette, var blitt stjålet.

Det er ikke første gang løperen kaster seg ut på dypt vann. I 2016 måtte han reddes av kystvakten og taues inn til land da han forsøkte å komme seg til Bermuda og fikk problemer. Kystvakten hadde i forkant advart ham mot å dra, etter at de hadde sett over Baluchis reiseplaner og betegnet dem som farlige, ifølge Fox News.

To år i forveien, i 2014, forsøkte Baluchi å gjennomføre den samme strekningen. Da ble han også plukket opp av kystvakten, omtrent 130 kilometer øst for byen han søndag skylte i land i.

Da hadde den oppblåsbare bobla hans punktert.

MOTTOK NØDSIGNAL: Baluchi ble nødt til å sende ut nødsignal da bobla sprakk på ferden til Bermuda i 2014. Foto: Den amerikanske kystvakten / PO3 Mark Bar / AFP / NTB
MOTTOK NØDSIGNAL: Baluchi ble nødt til å sende ut nødsignal da bobla sprakk på ferden til Bermuda i 2014. Foto: Den amerikanske kystvakten / PO3 Mark Bar / AFP / NTB Vis mer

Selv sier han at formålet med turene hans er å samle inn penger til syke barn, hjemløse, kystvakten og politiet.

- Jeg vil vise at du kan få til hva enn du måtte ønske. Ikke hør på noen, følg drømmene dine, har han sagt til Fox 35 Orlando.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer