Skulle gå i de dreptes bryllup

Den 22 år gamle drapssiktede fetteren til Yuhang Wu (22) skulle til Kina for å feire bryllupet til studentparet, som han er siktet for å ha drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle siktede gjorde nesten alt sammen med de drepte. Han fikk seks måneders fri fra skolen for å reise sammen med Yuhang Wu og Ningyan Yu til Kina.

Fetteren gikk også ved det forberedende språkkurset ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg. Han hadde tidligere delt leilighet i Sarpsborg med de to drepte studentene, men da det ble usikkerhet omkring husleia, flyttet alle tre til samme studentblokk i Bjerregaards gate i Oslo. Fetteren bodde to etasjer over kjæresteparet. Han jobbet også på en restaurant i Oslo.

Søkte perm

Før jul søkte de to kjærestene om seks måneders permisjon fra MIA. De ville reise tilbake til Kina for å gifte seg, men først skulle de jobbe i Norge og tjene penger til bryllupet. Den nå siktede fetteren søkte også om permisjon for å følge paret tilbake til Kina til bryllupet.

Da skolen spurte hvorfor fetteren søkte permisjon for bryllupet, var det selvsagt for Yuhang Wu at fetteren skulle være med til Kina.

- Han er jo min bror, han skal være med, skal Yuhang Wu ha sagt.

I kinesisk kultur er det ikke uvanlig at fettere oppfører og betrakter hverandre som brødre. Kjæresteparet hadde som mål å gifte seg i løpet av året, kanskje allerede i april.

I 4. etasje i studentblokken, der paret bodde, var fetteren fast husvenn. Fetteren blir beskrevet som stillfaren, men samtidig lett å like. Han skal ha snakket dårlig engelsk og norsk. Han er folkeregistrert i Norge, første gang 26. august i fjor, og har trolig kommet til Norge sammen med fetteren.

6. januar er han registrert med flytting til Bjerregaards gate.

22-åringen kommer, som de to han er siktet for å ha drept, fra byen Fuqing i Fujian-provinsen i Sørøst-Kina.

Ifølge menigheten hadde han selv en kjæreste i Kina.

Ifølge MIA hadde fetteren, som Yuhang Wu, en teknisk elektronisk utdanning. Han gikk på det forberedende engelskkurset, og ønsket å begynne på musikkelektronikkurset, akkurat som Yuhang.

Høflig og dyktig

- Vi har ikke opplevd noen konflikt mellom ham og de to ofrene, som gikk sammen til daglig. Fetteren er like høflig og dyktig som de andre kinesiske studentene på skolen, og vi har ikke hatt noen problemer med ham, sier markedssjef Grete-Elisabeth Haaland ved MIA.

I desember ble fetteren døpt i den kristne tro ved Scandinavian Christian Chinese Church in Oslo. Kjæresteparet oppsøkte også dette miljøet, men fikk ikke bli medlemmer.

Menigheten betraktet forholdet deres som umoralsk, og ba dem om å gå fra hverandre. Det ville ikke de to kjærestene.