- Skulle gi dem et helvete

Fengslet var kaotisk, og reglene ble laget etter hvert. Men en ordre var klar: De irakiske fangene skulle gjennomgå et helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet):Det er stor forskjell på bildene Sabrina D. Harman (26) sendte hjem til familien og de som de siste dagene har rystet verden. Harman mener de fikk ordre om å bryte ned fangene. Dette forteller hun til The Washington Post.

Hun er en av de sju militærpolitisoldatene som nå risikerer tiltale for mishandling i Abu Ghraib-fengselet utenfor Bagdad. Harman var en av soldatene på bildet av nakne irakiske fanger, stilt opp som en pyramide.

I en e-post fra Bagdad forteller den 26-årige reservesoldaten at hennes gruppe militærpoliti fikk ordrene sine fra hærens etterretningsoffiserer, fra CIA eller fra ledere i private selskaper som var hyret for å gjennomføre avhør.

Fangehelvete

- De kunne komme med en eller flere fanger som allerede var iført håndjern og hadde hetter over hodet. Vår jobb i militærpolitiet var å holde dem våkne og gi dem et helvete slik at de ble villige til å snakke, sier Harman.

Denne «oppmykingen» av fangene var for å slite dem ut. Noen måtte stå og holde opp kasser til de ble utmattet.

- Fangene ble avkledd og ransaket og måtte deretter knele i timevis, forteller Harman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer