Oslo massetester skoler

- Skulle ha fått en klem

Framover skal Beheshte Yousafzai og hennes medelever massetestes i håp om mer åpne skoler. Byrådsleder Raymond Johansen sier at hun skulle ha fått en klem for innsatsen.

SPYTTPRØVER: Oslo kommune starter med massetesting av elever og lærere med spyttprøver. Onsdag 10. mars ble testene demonstrert ved Stovner videregående skole, med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til stede. Reporter: Frode Andresen. Foto: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag lanserte byrådsleder Raymond Johansen og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen et pilotprosjekt for spyttprøver ved Stovner videregående skole. Johansen håper at massetestingen kan gi mer åpne skoler i framtida.

Lanseringen skjer dagen etter at Johansen nok en gang innførte strengere smitteverntiltak rettet mot skoler. Tirsdag innførte Oslo kommune rødt tiltaksnivå på ungdomsskoler, barneskoler og barnehager, samt stengte all innendørs fritidsaktiviteter for barn og unge. Uka før innførte de også rødt nivå ved videregående skoler.

- Det er veldig vanskelig nå for tida, ettersom vi stadig må bytte mellom å møte opp på skolen og digital undervisning. Det er vanskelig for oss elever, særlig med tanke på at vi også skal fokusere på skolearbeidet og forbedre oss, forteller elev ved Stovner videregående skole, Beheshte Yousafzai, til Dagbladet.

- Det påvirker veldig mye og er veldig slitsomt, men ettersom det har gått et år, så har vi blitt veldig vant til det.

Mer åpne skoler

Byrådsleder Johansen har sympati med Yousafzai og andre unge.

- Det er jo tappert av Beheshte og de andre som gjennom et år har hatt veldig, veldig krevende forhold. De har gått ut og inn av karantene, ut og inn av ulike nivåer, samt hatt rødt tiltaksnivå veldig lenge, sier Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer